Hudba a film

Skupina Fresh Out Of The Bus si získava nových fanúšikov

"Hudobníci sa charakterizujú ako skupina bez hraníc, pre ktorú je najdôležitejšia sloboda v hudobnom prejave."

TASR, 11. septembra 2017 8:00
Fresh Out The Bus Foto: FB Fresh Out The Bus
Od leta 2013 je na hudobnej scéne trojčlenná formácia z Nitry s názvom Fresh Out Of The Bus (FOOTB). Tvoria ju Tom Löbb (gitara, spev), Mišo Eichler (basa, vokály) a Martin Zaujec (bicie, vokály).

Hudobníci sa charakterizujú ako skupina bez hraníc, pre ktorú je najdôležitejšia sloboda v hudobnom prejave. Aj preto sa nebránia použitiu gitarových liniek, basových grooveov, bicích i elektroniky a citlivo zachádzajú až do ambientu. Ich živé vystúpenia charakterizuje harmónia, no prekvapia aj audiovizuálnym zážitkom a svetelnou šou. V lete sa predstavili na viacerých známych festivaloch, sú medzi nimi trenčianska Pohoda, piešťanský Grape či české festivaly Rock for People a Beseda u bigbítu.

Podľa hudobných odborníkov je ich tvorba poznačená absolútnou kreatívnou slobodou. Členovia sa ako tri hudobne a charakterovo odlišné osobnosti inšpirujú všade. Výsledkom je zaujímavý prienik charakteristický jemnými gitarovými melódiami - bez strachu striedanými hutnými riffmi, komplexnými basovými linkami, jemnej a cielene využitej elektroniky, presným bítom a veľkým vokálnym spektrom.



Ich výnimočnosť a odlišnosť potvrdzuje aj fakt, že všetko – od skladania, nahrávania, produkcie, cez výrobu videoklipov až po vydavateľskú činnosť a marketing (social media, booking koncertov), riešia na vlastnú päsť alebo s pomocou úzkeho okruhu priateľov.

Kapela je známa svojou pedantnosťou a perfekcionizmom, no zároveň detskou hravosťou hraničiacou s posadnutosťou. Jej nahrávky vďaka týmto vlastnostiam v kombinácii s Löbbovým profesionálnym zázemím (producent v štúdiu LVGNC Studios), vytŕčajú po kreatívnej a zvukovej stránke nielen v lokálnom kontexte. Živé vystúpenia FOOTB sú harmonickým, no zároveň vždy prekvapivým audiovizuálnym zážitkom, obohateným vlastnou projekciou či svetelnou šou.

Ambície kapely sú od začiatku striktne nastavené – nepodliehať ilúzii úspechu na miestnych pódiách a tvrdohlavo ísť čoraz vyššie. Vo februári 2015 vydala formácia eponymný album Fresh Out Of The Bus, v decembri 2015 novú EP platňu. V súčasnosti pripravuje piesne na nový album.

TASR informovala PR manažérka Edita Nevrlá.

ODPORÚČAME AJ:
Vanda vydáva nový album Valor, chce ním zaujať aj Južnú Ameriku
Spoločnosť Netflix pripravuje seriál o pápežoch súčasnosti

Komentáre