Hudba a film

Skupina Bad Karma Boy chystá česko-slovenské turné

"Bad Karma Boy skladajú priamočiare slovenské pesničky s výnimočnou atmosférou, vrstveným vokálom, minimalistickou reverbovou gitarou a aranžmánmi, v ktorých počuť zvuky organu či omnichordu. "

TASR, 18. apríla 2016 9:00
Skupina Bad Karma Boy vo videoklipe k piesni Všetky cesty. Foto: youtube.com
Po úspešných koncertoch v Poľsku, Lotyšsku a Estónsku sa alt-popová formácia Bad Karma Boy chystá na ďalšie turné, tentoraz československé. Spoločnosť im bude robiť brnianske kvarteto Ghost of You. V prvej polovici mája postupne vystúpia v Bratislave (6.5.), Košiciach (7.5.), Brne (13.5.) a Prahe (14.5.). V košickej Tabačke česko-slovenskú kombináciu na pódiu doplnia aj obľúbení Walter Schnitzelsson.

Bad Karma Boy skladajú priamočiare slovenské pesničky s výnimočnou atmosférou, vrstveným vokálom, minimalistickou reverbovou gitarou a aranžmánmi, v ktorých počuť zvuky organu či omnichordu. Bratislavská kapela má za sebou dva albumy a nedávne vystúpenie na prestížnom festivale Tallinn Music Week.

„Pobaltské turné bolo úžasné. Vo všetkých mestách sme mali na koncerty veľmi pozitívne reakcie a dostali sme pozvánku aj na ďalší letný festival do Tallinnu. Trochu sa nám to žiaľ kryje s Colours of Ostrava, tak to musíme premyslieť, či sa na sever vrátime už toto leto,“ hovorí spevák Juraj Marikovič.

Mysľou je Juraj už teraz v prípravách na ďalšie turné, tentoraz československé. Pre bratislavskú kapelu to bude posledné turné pred nahrávaním nového albumu. V Košiciach koncertnú zostavu obohatia aj Walter Schnitzelsson, ktorí boli tento rok vybraní ako jeden zo zástupcov slovenskej hudobnej scény na najväčšom európskom showcasovom festivale Eurosonic Noorderslaag v Holandsku.



Pokiaľ ide o brniansku zostavu Ghost of You, ich inštrumentálna a skladateľská vyzretosť je vzhľadom na mladý vek obdivuhodná. Psychedelický pop s občasnými matematicko-rockovými postupmi a inšpiráciou v hudbe Thoma Yorka je tým najlepším, čo za posledné obdobie v Česku vzniklo.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Škótska skupina Travis vydá koncom apríla nový štúdiový album
Slovenský film Agáva sledujú fanúšikovia na Facebooku už od natáčania
Kanadský spevák Bryan Adams sa po desiatich rokoch vracia do Košíc
Rowlingová podporila začínajúcich autorov, zverejnila odmietavé listy

Komentáre