Hudba a film

Sima Martausová ide na turné s Dievčenským zborom Slovenského rozhlasu

"Turné začína už 1. novembra. "

TASR, 29. októbra 2017 11:00
Speváčka Sima Martausová. Foto: TASR/Branislav Račko
Turné 2017 pripravuje speváčka Sima Martausová a jej tím, koncertovať bude so svojou kapelou a hosťom, ktorým bude Dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu pod vedením dirigenta Adriana Kokoša. Predstavia sa v 18 mestách Slovenska.

Pozitívne piesne


Na turné zaznejú piesne z najnovšieho albumu Smej sa duša moja aj staršie songy. „Čo teraz počúvam od ľudí, vyjadrujú sa hlavne k poslednému albumu, lebo je najaktuálnejší a na koncertoch hrávame piesne z neho. Určite sú naň rôzne názory, ale zatiaľ sa stretávam našťastie iba s pozitívnymi. Ľuďom príde tento album ako pozitívny, je tam veľa veselých pesničiek, hovoria, že ich tešia, že sa im páčia. Sú to vlastne moji fanúšikovia, tak sa teším, že sa im páči,“ povedala na margo nového albumu pre TASR Sima.

Inšpirácia zo života


„Inšpiráciou pre skladanie piesní mi je sám život, situácie a pocity, ktoré zažívam, z toho všetkého vznikajú pesničky. Nie je pre mňa veľmi ťažké zložiť pesničku, každým rokom mi pribúdajú skúsenosti, dnes sa možno už zamýšľam nad inými vecami ako pred piatimi rokmi, keď som začínala. Keď sa raz pokazil vlak oproti továrni na čokoládu v Trnave, kým ho opravili, tak som napísala pesničku Čokoláda,“ dodala s jemným úsmevom skladateľka a speváčka.



Kapela a zbor


Turné začínajú 1. novembra v Trnave, ďalšími zastávkami budú Nové Zámky (2.11.), Bratislava (6.11.), Žilina (8.11.), Prievidza (9.11.), Poprad (12.11.), Dolný Kubín (13.11.), Ružomberok (14.11.), Martin (15.11.), Trenčín (19.11.), Nitra (22.11.), Lučenec (23.11.), Zvolen (24.11.), Banská Bystrica (25.11.), Prešov (9.12.), Michalovce (10.12.), Košice (11.12.) a Bardejov (12.12.).

Simu Martausovú (spev, gitara) bude na turné sprevádzať kapela v zložení Martin Gašpar (kontrabas), Igor Ajdži Sabo (bicie), Maťko Zajko (gitara, ukulele, mandolína), Pišta Lengyel (el. gitara, lap steel gitara) a Martin Wittgruber (klávesy, akordeón). Spoluúčinkuje Dievčenský zbor Slovenského rozhlasu pod vedením Adriana Kokoša.

Rodáčka z Považskej Bystrice Simona Martausová (*26.2.1988) maturovala na Strednej priemyselnej škole v rodnom meste, vyštudovala odbor technické a informatívne služby so zameraním na strojárstvo. Techniku zamenila za umenie, keď vyštudovala Akadémiu umení v Banskej Bystrici. V treťom ročníku akadémie prihlásila svoju pieseň Nádherný Svätý do súťaže Gospeltalent 2009 a súťaž vyhrala. Po ukončení Akadémie umení sa zúčastnila na konkurze do Radošinského naivného divadla, v ktorom uspela.

Venuje sa vlastnej hudobnej tvorbe, v júni 2013 vydala debutový album Dobrý deň, to som ja. Vďaka nemu získala cenu objav roka 2013 Zväzu autorov a interpretov. V novembri 2014 pridala druhý album Na pravom poludní. V decembri 2015 prišla s vianočnou pesničkou Vianočné šalali. V auguste 2016 vydala singel Smej sa a mesiac nato album Smej sa duša moja. Jedným z hitov na tomto albume je duet Svätojánske mušky s Richardom Müllerom. Bola nominovaná v kategórii umenie a kultúra na ocenenie Slovenka roka 2017.


ODPORÚČAME TIEŽ:
Desmod vyráža za slovenskými fanúšikmi. Líder Kuly berie aj manželku
Miro Žbirka zažil veľké narodeninové prekvapenie
Ondřej G. Brzobohatý prichádza s hudobne pestrým a osobným albumom
Tvorcovia Eurovízie sledujú tvorbu Kristíny aj po siedmich rokoch

Komentáre