Hudba a film

Seriál Domček z kariet končí. S obvinením K. Spaceyho to vraj nesúvisí

"Hovorkyňa Netflixu potvrdila, že šiesta séria seriálu Domček z kariet, ktorý sa začal vysielať v roku 2013, bude posledná. "

TASR, 4. novembra 2017 9:00
Kevin Spacey je jednou z hlavných tvárí seriálu House of Cards (Domček z kariet). Foto: TASR/AP
Obľúbený americký dramatický seriál House of Cards (Domček z kariet), sa skončí šiestou sériou. Oznámila to v pondelok on-line streamovacia televízia Netflix len niekoľko hodín po tom, čo herec Anthony Rapp obvinil zo sexuálneho obťažovania hviezdu seriálu Kevina Spaceyho.

Koniec seriálu


Niekoľko zdrojov z prostredia Netflixu však podľa britského denníka Telegraph uviedlo, že rozhodnutie nesúvisí so spomínaným obvinením a bolo prijaté už dávnejšie. Hovorkyňa Netflixu potvrdila, že šiesta séria seriálu Domček z kariet, ktorý sa začal vysielať v roku 2013, bude posledná. Jej nakrúcanie už prebieha a premiéru bude mať na budúci rok. Spacey v seriáli stvárňuje kongresmana Franka Underwooda mstiaceho sa s pomocou svojej podmanivej manželky ľuďom, ktorí ho zradili.

Netflix a produkčná spoločnosť Media Rights Capital vydali spoločné vyhlásenie, v ktorom vyjadrili "hlboké znepokojenie" zo správ týkajúcich sa Kevina Spaceyho. Predstavitelia oboch spoločností preto prišli v pondelok do Baltimoru, aby sa stretli s hercami a štábom.

Nečakané obvinenie


Anthony Rapp, ktorý je hviezdou televízneho seriálu Star Trek: Discovery, pre mediálnu spoločnosť BuzzFeed uviedol, že sa so Spaceym zoznámil v roku 1986, keď obaja účinkovali na Broadwayi. Rapp mal vtedy 14 rokov a Spacey 26. Rapp tvrdí, že ho Spacey pozval do svojho bytu na večierok, na ktorého konci ho zvalil na posteľ, obkročmo sa na neho posadil a dával mu sexuálne návrhy. Rappovi sa však podľa svojich vlastných slov podarilo Spaceyho zbaviť.

"Úprimne povedané, ten incident si nepamätám, údajne k nemu došlo pred viac ako 30 rokmi. Ak som sa však vtedy choval tak, ako (Rapp) tvrdí, som mu za svoje nevhodné správanie pod vplyvom alkoholu dlžný čo najúprimnejšie ospravedlnenie," napísal Spacey.

Slávny herec zároveň uviedol, že aby rozptýlil špekulácie o svojom súkromí, ktoré si vždy chránil, rozhodol sa v súvislosti s Rappovým obvinením priznať, že je bisexuál a mával vzťahy s mužmi i ženami, ale teraz sa rozhodol, že bude žiť ako gej.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Film Čiara ocenili v Chicagu. Uvidia ho diváci v Česku aj na Ukrajine
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Earth: Deň na zázračnej planéte
Milan Kňažko si zahrá šarmantného podvodníka
Televízia je pre starých, mladí sledujú youtuberov. Akí vlastne sú?

Komentáre