Hudba a film

Seriál Jana Hřebejka sa vracia na obrazovky. Rieši moderné vzťahy

"Dramatický seriál Až po uši si pýtali diváci. K pôvodnej zostave pribudli nové postavy."

Katarína Bačová, 11. novembra 2017 10:00
HBO uvedie druhú sériu úspešného seriálu Až po uši. Foto: HBO
Na jeden vzťah dvaja nestačia. To je heslo druhej série populárneho seriálu Až po uši. Vzťahová dráma prepletená humorom a satirou sa po trojročnej odmlke vracia na televízne obrazovky. Obľúbených hrdinov sleduje tentoraz v zimných scenériách – v období od svätého Martina do Valentína. „Zmenilo sa ročné obdobie a všetci sme zostarli,“ sumarizuje režisér Ján Hřebejk svoje pocity z návratu do známeho formátu.

„Na začiatku sme si povedali, že keď prvá séria bola o tom, ako sa postavy dostávajú k sebe, v druhej sa ponúka ukázať, čo (v dobrom i zlom) obnáša byť spolu alebo naopak bez seba,“ naznačuje témy desaťdielneho príbehu scenáristka Tereza Dusová.



Návrat starých známych


So známymi postavami tak diváci prežijú nové životné situácie. Jednu z hlavných protagonistiek stvárňuje slovenská herečka Jana Kolesárová. „Lindu som si zamilovala, takže bolo krásne sa s ňou opäť stretnúť. Viem, s akým nadšením a pobavením diváci túto postavu a vôbec celý seriál prijali, takže som sa do toho vrhla s radosťou a stopercentným nasadením,“ hovorí. Ďalej budeme sledovať aj osud Šárky (Aňa Geislerová), Jakuba (Jiří Havelka), Zuzany (Jitka Čvančarová), Milana (Hynek Čermák) a Emy (Anna Polívková.

Herečky Anna Polívková a Jitka Čvančarová v seriáli Až po uši. Foto: HBO


Moderné vzťahy


Zostavu posilní herec Stanislav Majer. „Richard je bezcharakterný a cynický stratenec,“ definuje svoj seriálový charakter. Obraz súčasných vzťahov vníma herec na základe seriálu veľmi kriticky. „Svet moderných vzťahov je svetom sebectva, narcizmu a nerozhodnosti. Z mužov sa stávajú ženy a zo žien muži. Niekedy,“ hodnotí.

O niečo miernejšie sa vyjadruje herečka Zuzana Šulajová. V seriáli stvárni Richardovu manželku Adelu. „V našom veku máme pocit, že už o vzťahoch vieme úplne všetko, a že sme si už prešli nejedným vzťahom, tak nás už nič nezaskočí. Opak je ale pravdou.“ konštatuje.



Osvedčený tím


Seriál Až po uši odvysielala HBO po prvý raz v roku 2014, vychádza z izraelského formátu When Shall We Kiss. „Seriál Až po uši pracuje s nadsázkou, často balancuje na hranici absurdity, a napriek tomu si uchováva uveriteľnosť. V tom si myslím, že je jedinečný,“ hovorí o ňom spoluautorka scenára Tereza Dusová. Napísala ho spolu s Ivou Klestilovou. Režisérom je Jan Hřebejk, o kameru sa opäť postaral Asen Šopov. Hudbu k seriálu skomponovala Vladivojna La Chia. Premiéra prvej časti je plánovaná na 12. novembra 2017.

Zdroj: HBO Europe

ODPORÚČAME TIEŽ:
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Suburbicon a Najsledovanejší
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z Košíc do Rožňavy
Rozhovor: Vrátil sa zo zahraničia, aby spoznával krásy Slovenska
Pustina je seriál o tom, čo všetko môžete stratiť

Komentáre