Hudba a film

SERENITY: Ticho pred búrkou

"Triler plný zvratov a vášní s Matthew McConaugheym a Anne Hathaway má všetky predpoklady stať sa jedným z diváckych zážitkov roka."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 22. januára 2019 10:35
SERENITY: Ticho pred búrkou Foto: Bontonfilm
Ticho exotického ostrova, kde si hlavný hrdina lieči svoje životné rany, zmení príchod jeho bývalej ženy v búrku udalostí a odhalených tajomstiev. Tá ho požiada, aby zabil jej súčasného manžela. Okrem napínavého príbehu, dusnej atmosféry a oscarového hereckého obsadenia, je jedným z lákadiel trileru Serenity: Ticho pred búrkou i jeho tvorca. Režisér Mark Knight totiž napísal aj trilery Špina Londýna, či Prísľuby z Východu a stvoril seriály Taboo a Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu.

Všetky tajomstvá raz vyplávajú na povrch. Baker (Matthew McConaughey) má toho dosť za sebou. Svoje životné rany si hojí v pokoji a horúčave rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí sa tu ako rybársky sprievodca, má svoju loď s názvom „Serenity“, v dedine má domček aj milenku (Diana Lane) a nepeknú minulosť zapíja v bare. Ticho jeho života prelomí ako blesk z jasného neba jeho bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A prinesie búrku. Znenazdajky sa objaví a zúfalo požaduje od Bakera, aby zabil jej súčasného násilníckeho manžela. V mene ich spoločného syna, aj v mene jedného milióna dolárov ako odmeny, má vziať jej manžela na rybársku výpravu a uprostred oceánu ho hodiť žralokom.

Baker najprv odmieta, ale pokojné vody karibského raja sú už nenávratne sčerené. Výčitky a strach o syna ho začnú ešte viac prenasledovať a začne o návrhu premýšľať. Následná vlna vášní, udalostí a zvratov odhalí aj tie najskrytejšie tajomstvá.

Matthew McConaughey získal Oscara za Dallas Buyers Club a uznanie za úlohy v seriáli True Detective a vo filmoch Obhajca, Magic Mike, Vlk z Wall Street alebo za Nolanov Interstellar. V ňom sa stretol s Anne Hathaway. Aj ona má doma Oscara (za strhujúci výkon vo filmových Bedároch) a je prvotriednou hviezdou vďaka snímkam ako Diabol nosí Pradu, Denník princeznej, Rachel sa vydáva, Temný rytier povstal a spomínaný Interstellar. Skvelé obsadenie dopĺňa Diane Lane, dáma mnohých filmov nominovaná na Oscara ako Neverná.

Triler Serenity: Ticho pred búrkou vzbudzuje zvedavosť a očakávania tiež kvôli svojmu autorovi, ktorým je Steven Knight a ktorý film napísal aj natočil. Steven Knight napísal Špinu Londýna, za ktorú získal nomináciu na Oscara, Prísľuby z Východu, Nočnú jazdu, Ťah jazdcom, odľahčenú Lásku na Kari alebo Spojencov. V posledných rokoch potom stvoril seriálové fenomény Taboo a Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu.

Odporúčaná prístupnosť: od 15-tich rokov
Premiéra: 31. 1. 2019
Réžia: Steven Knight
Hrajú: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Djimon Hounsou, Jason Clarke

Komentáre