Hudba a film

Rýchlo a zbesilo 7: Začne sa natáčať odznova?

"Po smrti jedného z hlavných predstaviteľov, Paula Walkera, sa štúdio Universal rozhodlo natáčanie siedmej časti populárnej série prerušiť. Prepíšu scenár a začnú odznova? Pozrite si prvý trailer."

Veronika Rosputinská, 10. decembra 2013 6:00
Ilustračné foto Foto: Youtube


Svet pred niekoľkými dňami obletela správa o tragickej smrti herca Paula Walkera, jedného z hlavných predstaviteľov populárnej série Rýchlo a zbesilo. Walker, ktorý o život prišiel pri tragickej dopravnej nehode, si zahral vo všetkých častiach okrem jednej – Tokijskej jazdy.

Čo bude so sedmičkou?


Rýchlo a zbesilo bez Walkera už nebude tým, čím bývalo, kopia sa komentáre pod správami, ktoré aktualizuje štúdio Universal stojace za produkciou filmu. Natáčanie je nateraz zastavené a je otázne, kedy a ako bude ďalej pokračovať.

Šírili sa špekulácie, že film sa nedokončí, prípadne, že všetky doteraz natočené scény pôjdu do koša a začnú sa točiť odznova. Tieto fámy však režisér James Wan vylúčil a pre portál TMZ potvrdil, že natáčanie pokračovať bude a že film dokončia včas. Podľa jeho slov sa herci aj celý štáb dávajú dokopy, aby boli schopní pokračovať ďalej. "Sú veľmi smutní a pochmúrni, ale všetci sa s tým vyrovnávame," povedal Wan.

Kolegovia z "Fast Family" publikovali video na pamiatku svojho zosnulého kolegu



Ako to byť malo a ako to byť môže


Rýchlo a zbesilo 7 malo byť začiatkom novej éry. Nečudo, veď filmy zarábali slušné peniaze a nebol najmenší dôvod prestať ich produkovať. „Štúdio údajne chce osmičku, deviatku aj desiatku. Vtedy už budem mať 50 rokov. Prinajmenšom sa nakrúti osmička, to je isté," vyjadril sa pár týždňov pred smrťou v rozhovore pre portál Collider 40-ročný Walker. Podobne o zámeroch štúdia hovoril aj jeho herecký kolega Vin Diesel.

Okrem Walkera a Diesela siedme pokračovanie filmu začali natáčať aj Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson a Lucas Black. K nim sa na pľac pridali aj hviezdy ako Jason Statham, Djimon Hounsou, Kurt Russell a Tony Jaa, pre ktoré by bola táto časť premiérou.

O čo má v sedmičke ísť?


Štúdio ani herci veľa neprezradili, vieme len, že nadväzovať má práve na Tokijskú jazdu, v ktorej Walker nehral a Diesel sa objavil v záverečnej scéne. A pôjde v nej tiež o pomstu. Jason Statham si zahrá Iana Shawa, teda brata Owena Shawa, ktorý zomrel na konci šiestej časti. Ian je rozhodnutý pomstiť sa všetkým, ktorí zavinili smrť jeho brata. Film tak začína na pohrebe Hana, ktorý sa stal prvou obeťou jeho pomsty. Bude Brian O´Conner ďalšou?



Údajne mala byť sedmička prvou časťou novej trilógie, v ktorej sa divák mal skutočne obávať o životy hlavných hrdinov. Jej premiéra bola naplánovaná na júl 2014. Teraz sa však otvára možnosť, že siedme pokračovanie neodštartuje novú éru, ale celú sériu uzavrie. A predpokladáme, že venované bude pamiatke Paula Walkera.

Komentáre