Hudba a film

Chystá sa nová česko-slovenská rozprávka, kto v nej zažiari?

"Film s pracovným názvom Sedem zhavranených bratov začnú nakrúcať v sobotu 17. mája v Zuberci na Orave. Inšpirovaný bude rozprávkami Pavla Dobšinského a Boženy Němcovej."

TASR, 20. mája 2014 12:00
Vo filme sa predvedie aj obľúbený slovenský herec Marián Geišberg. (Ilustračné foto) Foto: TASR/Pavel Neubauer


Česko-slovenský koprodukčný film s pracovným názvom Sedem zhavranených bratov (Sedmoro krkavců) začnú nakrúcať v sobotu 17. mája v Zuberci na Orave. V snímke inšpirovanej rozprávkami Pavla Dobšinského a Boženy Němcovej stvárnia hlavné úlohy Martha Issová, Zuzana Bydžovská, Sabina Remundová, Václav Neužil a Lukáš Příkazský. Slovenských hercov zastúpia Jana Oľhová, Kristína Svarinská, Mária Breinerová, Marián Geišberg, Ivan "Tuli" Vojtek a Miroslav Noga.

Rozprávka o zhavranených bratoch má niekoľko literárnych predlôh. Okrem Dobšinského a Němcovej o nich písali aj bratia Grimmovci. "Náš príbeh sa odohráva v prírode, v horách, kde sa sedem bratov nešťastnou náhodou premení na krkavce. Jediný spôsob, ako sa môžu vrátiť späť do ľudskej podoby, je vykonanie dobrého skutku. A o to sa snaží ich sestra Bohdanka," priblížil dej filmu producent Ľubomír Slivka.

Štyri ročné obdobia


Ako ďalej uviedol, rozprávka zahŕňa obdobie 18 rokov: "Takže by sme chceli nakrútiť všetky štyri ročné obdobia. Uplynulá zima sa s nami trochu pohrala, podstatná časť bola bez snehu, preto musíme počkať zase až na koniec roka. Máme za sebou náročné prípravné obdobie, každá časť roka má 'svoje' triky, ktoré si vyžadujú čas na spracovanie a zložité technológie."

Filmový štáb pod vedením českej režisérky Alice Nellis (Perfect Days, Mamas & Papas, Tajnosti, Výlet) sa zo Zuberca presunie na juhočeský hrad Zvíkov. Nakrúcanie priebežne potrvá do konca septembra. Premiéra filmu je naplánovaná na jar 2015.

Komentáre