Hudba a film

Prvá kino novinka roka: 47 samurajov na ceste pomsty

"Nový rok v slovenských kinách odštartuje akčná samurajská dráma s Keanu Reevesom v hlavnej úlohe."

Veronika Rosputinská, 1. januára 2014 14:00
Záber z filmu 47 Ronin Foto: Youtube


Prvou novinkou tohto roka je v našich kinách samurajský epos 47 Ronin, ktorý mal svoju premiéru v Japonsku už takmer pred mesiacom. Dobrodružstvo, akcia, dráma aj fantasy, to všetko vás čaká v dvojhodinovom filme s nestarnúcou hviezdou Hollywoodu – Keanom Reevesom.

Hlavným hrdinom je Kai, ktorý sa stáva členom partie bývalých samurajov na ceste pomsty. Koho chcú samuraji pomstiť? Svojho učiteľa, majstra, ktorý sa stal obeťou spiknutia. Bude to boj dlhý, náročný a plný obetí.

Pod film sa podpísal pomerne málo známy režisér Carl Rinsch a dvaja scenáristi – Chris Morgan a Hossein Amini. Prvý z nich, Morgan, stojí aj za scenárom posledných dvoch častí Rýchlo a zbesilo (Furious 6 a Fast Five) a za scenárom k filmu Wanted. Medzi Aminiho najznámejšie filmy patria jednoznačne Snehulienka a lovec a Drive.



Samurajská fantasy dráma však príliš nenadchla, teda aspoň medzi divákmi. Na portáli IMDb.com má rating 6,7 z desať, na ČSFD.cz dostala 58 percent a skôr negatívne ohlasy. Mnohí sa sťažovali na zlú angličtinu, nudný dej a „romantické žvásty“, na druhej strane sa našli aj takí, ktorí film ohodnotili veľmi pozitívne, najmä jeho vizuálnu stránku v podobe kostýmov a choreografií súbojov.

Komentáre