Hudba a film

Nezvyčajné spojenie: Richard Müller a Majk Spirit majú spoločnú pieseň

"Jeden z najsledovanejších slovenských reperov Majk Spirit napísal skladbu s hlbokým posolstvom. "

TASR, 11. januára 2019 11:00
Richard Müller, archívna snímka. Foto: TASR/Andrej Galica
Dve výrazné slovenské hudobné osobnosti Majk Spirit a Richard Müller sa spojili v novom songu, ktorý dostal názov Nie som tu náhodou. Pieseň už má aj videoklip, ktorý nakrútil režisér Roland Wranik. TASR informovala PR manažérka Eva Sládková.

Skladba s hlbokým posolstvom

Jeden z najsledovanejších slovenských reperov Majk Spirit napísal skladbu s hlbokým posolstvom. V refréne filozofického singlu Nie som tu náhodou si nevedel predstaviť nikoho lepšieho ako popovú hviezdu Richarda Müllera, s ktorým už viackrát spolupracoval.

Richard je legenda, ktorú si naozaj veľmi vážim a už dávnejšie som uvažoval, že ho prizvem do nejakého songu. Keď som pripravoval môj aktuálny album nazvaný práve podľa tejto piesne, najskôr som plánoval len použiť intro z jeho piesne Kristove roky. Keďže Richardovi sa to páčilo, rozhodol som sa skúsiť to aj s týmto singlom. Myslím, že výsledok je výborný, aspoň ja som naozaj spokojný,“ uviedol pre médiá Majk Spirit.

Všetko je prepojené

Skladba má už aj videoklip, ktorý si pod režisérsku taktovku zobral Roland Wranik. Kameru zveril Filipovi Marekovi, produkciu Lucii Uhrinovej a Petrovi Hledíkovi. Umelecký klip má nielen zaujímavý príbeh, ale je mimoriadny aj výtvarne. Postaralo sa o to štúdio Cheat v Londýne.

„Chcel som urobiť klip, ktorý bude celkom iný ako čokoľvek, čo som doteraz nakrútil. Skladba má veľmi silný text s posolstvom, že vlastne všetko je prepojené navzájom a každý dej, vec, hmota, hocičo, ovplyvňuje ďalšiu. Tak sme vytvorili tri bežné príbehy. Prvý opisuje matku, ktorá je nešťastná vo svojom aktuálnom vzťahu, druhý vojaka s obrovským egom, ktorý ubližuje iným, ale neuvedomuje si to, a posledný je príbeh utečenca. Ako sa napokon ukáže, ich životy sú navzájom prepojené. Dôležitý odkaz celého klipu je hlavne to, že hoci zažívame akokoľvek silné utrpenie, učíme sa cez to,“ vysvetlil režisér klipu.



Müller je za spájanie žánrov

„Majka sledujem už dlhšie, páči sa mi to, čo robí, a keď ma oslovil na spoluprácu, rád som to prijal. Najprv ma požiadal, či by mohol použiť môj recitatív z piesne Kristove roky. Poslal mi nahrávku a bolo to veľmi dobré. Potom prišla pieseň Nie som tu náhodou. Majk napísal text, ktorý ma naozaj oslovil. Mladí ľudia vedia, čo robia a hlavne aj to, ako to majú urobiť. Hip-hop je legitímny žáner rovnako ako pop, džez, rock alebo čokoľvek iné. Nevidím dôvod, prečo by sa žánre nemali prepájať,“ doplnil k spolupráci Richard Müller.

Majk Spirit pripravuje na jar koncerty Nie som tu náhodou Tour. Prvým bude vystúpenie 15. marca v Prahe, ďalšími zastávkami budú Brno (29. 3.), Banská Bystrica (30. 3.), Bratislava (06. 4.) a Humenné (12. 4.).

Komentáre