Hudba a film

Pink Floyd v obrazoch: 50-ročnú cestu mapuje interaktívna výstava

"Výstava obsahuje aj exkluzívne predmety zozbierané počas celej histórie skupiny, vrátane Masonovej ikonickej súpravy s náterom Hokusai Wave. "

Tablet.TV, 6. decembra 2017 10:00
Na snímke bubeník britskej artrockovej skupiny Pink Floyd Nick Mason. Foto: TASR/AP
Bubeník svetoznámej skupiny Pink Floyd Nick Mason predstavil výstavu o hudobnej skupine v Ríme. Ide o prvú medzinárodnú zastávku uznávanej retrospektívy skupiny, ktorá debutovala v múzeu Victoria a Albert v Londýne v máji tohto roka.

Venované mladým


Výstavu s názvom "Pink Floyd: Their Mortal Remains" oficiálne otvoria 19. januára budúceho roka v rímskom múzeu MACRO. Bude mapovať 50-ročnú kariéru rockovej skupiny prostredníctvom interaktívnej audiovizuálnej cesty.

Výstava obsahuje aj exkluzívne predmety zozbierané počas celej histórie skupiny, vrátane Masonovej ikonickej súpravy s náterom Hokusai Wave.

Podľa člena skupiny je výstava určená najmä mladým. Môžu si pozrieť veci, ktoré by sa im mohli páčiť alebo do ktorých by sa mohli aj zapojiť. Podľa Masona výstava nie je len o hudbe, ale o grafike, o technológii a inscenácii.



Prepojenie s Talianskom


Bubeník skupiny odpovedal aj na otázku, či sa spojí s niekdajšími lídrami hudobnej skupiny Rogerom Watersom a Davom Gilmourom, ktorí sa rozišli v roku 1983, aby nahrali spolu ďalší album ako skupina Pink Floyd.

Talianska verzia výstavy bude obsahovať aj odkazy na úzke prepojenie medzi Talianskom a skupinou.

Kurátor výstavy nazval rekvizity rockovej skupiny „monumentálnymi relikviami". Na výstave zohrávajú veľkú úlohu aj ich objem a výška a preto priestory múzea majú vyše 10 metrov vysoké stropy.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Samuel Tomeček prespieval slovenské evergreeny, uctil si ikony
Z NEZNÁMYCH KONČÍN: Asteroid Oumuamua šokuje vedcov
Prichádza čas adventných kalendárov. Poznáte ich históriu?
Nightwish oslávi 20. narodeniny aj na Slovensku

Komentáre