Hudba a film

Kino novinky týždňa: Prečo chcel Pierce Brosnan spáchať samovraždu?

"Keď sa na jednej streche stretnú štyria samovrahovia, a to priamo na Silvestra, dopadne to všelijako, no rozhodne nie smrťou."

Veronika Rosputinská, 23. apríla 2014 6:00
Foto: Youtube


Posledný aprílový týždeň prináša do slovenských kín viacero premiérových filmov. Tešiť sa môžete na komédiu, drámu a samozrejme, na plátne nemôže chýbať ani romantika.

Dlhá cesta dole


Málokto by tipoval, že štyri stratené ľudské prípady rozhodnuté skoncovať so životom, sa stanú námetom pre komediálny príbeh. Hollywood však nepozná hraníc a tak na strechu mrakodrapu, obľúbenej budovy samovrahov, priviedol naraz štyri zaujímavé existencie – každú rozhodnutú skončiť svoju púť na tomto svete. Samému sa však skáče ľahšie ako štyrom, preto uzavrú zvláštnu dohodu – ostať spolu nažive minimálne do Valentína, dňa, ktorý im napokon zmení život.


Nekonečná láska


Pamätáte si na svoju prvú lásku? Bola bláznivá, krásna, dobrodružná a možno trochu desivá? Vraj tá prvá pripomína jazdu na horskej dráhe – človek je raz hore, raz dole, ale šťastný, že sa na to dal. Taký bude aj tento príbeh o dvoch spolužiakoch, ktorí práve skončili strednú školu a hoci nemajú absolútne nič spoločné, vrhnú sa do vášnivého vzťahu. On, syn automechanika, ona, zhýčkaná dcéra bohatých rodičov. Bude ich vzťah po vôli všetkým?


Jimmy P


Príbeh Jimmyho Picarda z kmeňa Čiernonožcov zaujme tých, ktorí neobľubujú klasickú hollywoodsku produkciu. Francúzsko-americký film režiséra Arnauda Desplechina zachytáva život muža, ktorý sa vrátil domov po druhej svetovej vojne, no spolu s ním prišli z frontu aj mučivé bolesti hlavy a ďalší rad problémov. Jeho správanie a myslenie zaujme rumunského antropológa Georgesa Devereuxa.


Prežijú len milenci


Anglicko-nemecká romantická dráma mala svetovú premiéru už v máji 2013 a tento týždeň sa dostáva aj do našich kín. Hlavným hrdinom je talentovaný hudobník Adam – mimochodom, upír. Spolu so svojou priateľkou Evou sa však rozhodli, že pre krv nebudú zabíjať ľudí, ale budú ju získavať „ľudskejšie“ – z nemocníc. Evina mladšia sestra však žije tradičným upírskym životom a keď sa rozhodne prísť do mesta, začnú podivné úmrtia. Adam a Eva musia spoločne ujsť.

Komentáre