Hudba a film

Peter Lipa opäť vydáva v reedícii prelomový album Čierny Peter

"Album Čierny Peter (1998) ponúkol hity Maturantky a Prosperita, ale aj Spinetové Blues Petra Breinera s textom Jána Štrassera. "

TASR, 28. augusta 2017 9:00
Spevák Peter Lipa Foto: TASR/Pavol Zachar
Po takmer dvadsiatich rokoch vychádza v septembri v reedícii druhý porevolučný album Petra Lipu Čierny Peter. Spevák ho pôvodne vydal v roku 1998.

Pre slovenského umelca bol november 1989 významným medzníkom. „Konečne sa prelomili ľady a mohol som začať nahrávať a vydávať hudbu, ktorá mala dovtedy priestor výsostne na koncertoch,“ uviedol Lipa.

Jeho vystúpenia boli vždy ukážkou dokonalého muzikantstva. Na nich si poslucháči mohli vychutnať výkony vynikajúcich hudobníkov, ktorými sa Lipa vždy vedel obklopiť.



Štyri roky po albume Naspäť na stromy (1994) sa spevák vybral so svojou elitnou formáciou v zostave Andrej Šeban, Juraj Tatár, Marcel Buntaj a Martin Gašpar do novootvoreného nahrávacieho štúdia v Žiari nad Hronom. V spolupráci so zvukovým majstrom Mirom Širáňom v priebehu dvoch týždňov nahrali štrnásť nových pesničiek.

Album Čierny Peter (1998) ponúkol hity Maturantky a Prosperita, ale aj Spinetové Blues Petra Breinera s textom Jána Štrassera.

„Každý nový projekt je sumarizáciou toho, čo sa udialo za posledné obdobie v umelcovom svete,“ hovorí Peter Lipa. „Od roku 1998, kedy Čierny Peter vyšiel, už uplynulo veľa času. Diváci si pesničky z neho na koncertoch stále pýtajú a keďže sa náklad albumu dávno vypredal, rozhodol som sa pre jeho reedíciu,“ uzatvára populárny slovenský spevák.



Počas víkendu bude Peter Lipa koncertovať v Bojkoviciach, Veselí na Morave a Zlíne, posledný augustový deň vystúpi v Bojniciach, v septembri začína v Tatranskej Lomnici (2.9.), ďalšími mestami sú Bratislava (8.9.), Trnava (10.9.), Prešov (12.9.), Prievidza (14.9.), Piešťany (17.9.), opäť Bratislava (18.9.), ako hosť Bratislava Hot Serenaders, Poprad (26.9.), Gelnica (27.9.), Košice (28.9.), Stropkov (29.9.) a Stupava (30.9.).

Informáciu pre TASR podala Katarína Ovseníková, manažérka Petra Lipu.

ODPORÚČAME TIEŽ:
VIDEO: Tom Cruise sa zranil počas natáčania Mission: Impossible 6
Viete, čo robiť so starým mobilom? Poradíme vám
Desať minút relaxu v práci dokáže znížiť stres a napätie
Prehistorického krokodíla pomenovali po rockerovi Kilmisterovi

Komentáre