Hudba a film

Peter Cmorik zverejnil videoklip k novinke Taká ako ty

"Nová pesnička je súčasťou prvej časti albumu Životom. "

TASR, 10. februára 2018 8:00
Spevák Peter Cmorik. Foto: TASR/Pavol Zachar
Peter Cmorik zverejnil videoklip k novej piesni Taká ako ty z pripravovaného albumu. Okrem nového videoklipu pomocou digitálnej distribúcie zverejnili EP s názvom Životom, ktoré obsahuje štyri skladby z rovnomennej pripravovanej platne.

Z pripravovaného albumu


Novinka Taká ako ty z autorskej dielne Cmorika a jeho bandu je druhá pesnička z priebežne pripravovaného albumu Životom. Skladba, na ktorej sa autorsky činilo až šesť talentovaných hudobníkov a textárov, prešla od prvej idey znenia obrovským prerodom. Základnú melódiu má na svedomí klávesák a manažér skupiny v jednej osobe Kristóf Kiss. Základnú linku doplnil samotný Peter Cmorik, ruku k dielu priložil i Maroš Goga, ktorý v kapele hrá na gitare a po spevákovom boku stojí už niekoľko rokov. Pesnička v priebehu niekoľkých dní nadobúdala finálnu formu.

Spoločné dielo


"Pesnička Taká ako ty je kolektívne dielo, ktorá ma až šesť autorov. Traja sme ju skladali a traja sme sa podieľali na texte. Keď sme si mysleli, že máme finálnu verziu skladby, s ktorou ideme do štúdia, stalo sa, že sme počas nahrávania kompletne vymenili refrén piesne za úplne nový, zložený na mieste, čo sa nám ešte nikdy predtým nestalo," priblížil Cmorik náhly prerod novinky.



Nový refrén pesničky Taká ako ty priamo v štúdiu počas nahrávania vymyslel samotný Peter. Okrem skladania hudby sa činil i pri textovaní. "Tému a gro piesne napísali renomovaní textári Marian Brezáni a Miro Jurika, keďže sme počas nahrávania nahradili refrén absolútne novou melódiou, žiadal sa i nový text. Priamo na mieste činu sa prejavili i moje textárske schopnosti a vznikla nová verzia refrénu i po tejto stránke," doplnil spevák.


Klip z rôznych miest


Dôveru pri vzniku videoklipu vložil Peter Cmorik Band do rúk Ferovi Gažíkovi. Pod hlavičkou Media Project sa klip režíroval i natáčal. Zachytávanie rôznorodých záberov a následná postprodukcia zabrali niekoľko dní práce. Vo videu sa hrajúca kapela na čele s Petrom Cmorikom zobrazuje na rôznych miestach. Chlapci sa v priebehu štyroch minút ocitnú na pláži v piesku, dlhej poľnej ceste, či v betónovej džungli plnej grafitov.

Nová pesnička Taká ako ty je súčasťou prvej časti albumu Životom. Na EP, ktoré nesie rovnaký názov ako pripravovaný nosič z dielne Cmorikovcov, sa nachádzajú ďalšie tri skladby. Spolu zostarnúť, bola prvým singlom, ku ktorému bol tiež natočený i videoklip. Pieseň bola napísaná a venovaná Cmorikovej partnerke Daniele Lovlin, s ktorou sa tešia očakávaným prírastkom do rodiny. Ďalšími pesničkami, ktoré kapela fanúšikom ponúkla pomocou digitálnej distribúcie, sú rocková skladba Znova a znova, a trocha viac pohodovejšia To si musíš prejsť sám.



"Všetky piesne sme skladali spoločne s kapelou, nie ako tie predtým, kde som bol autorom veľakrát len ja sám. Som rád, že si s kapelou tak sedíme po všetkých stránkach, výsledok je dobrodružnejší a je tam cítiť viac vplyvov, emócií a vlastne rukopisov nás všetkých," dodáva na záver spevák.
TASR informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Komentáre