Hudba a film

Po titule Dievča vo vlaku sfilmujú aj nový román Pauly Hawkins Do vody

"Hawkinsovej debut Dievča vo vlaku sa stal fenoménom, z knihy bol svetový bestseller v rekordne krátkom čase."

TASR, 10. júna 2017 10:00
Film Dievča vo vlaku mal úspech. Foto: Forum Film
Britskej autorke Paule Hawkins sa darí. Rovnako ako Dievča vo vlaku aj jej druhý psychologický triler sa dostane na plátna kín. Práva na sfilmovanie získalo štúdio Dreamworks a producentom bude Marc Platt (La La Land).

Pod tlakom očakávaní


Hawkinsovej debut Dievča vo vlaku sa stal fenoménom, z knihy bol svetový bestseller v rekordne krátkom čase. Celkovo sa z nej predalo viac ako 18 miliónov výtlačkov a 79 týždňov sa udržala v prestížnom rebríčku bestsellerov The New York Times. Veľmi pochvalne znejú aj recenzie druhej knihy Do vody, ktorú spisovateľka písala pod obrovským tlakom očakávaní.

Sama Paula Hawkins o knižnom titule hovorí: "Písaním knihy Do vody som strávila tri roky a vraciam sa v nej k témam a námetom, ktoré sa ma hlboko dotýkajú: postavenie žien vo svete, ich vzájomný vzťah, nespoľahlivosť pamäte, sila rozprávania. Nenapísala som jeden záhadný príbeh, ale viacero a niektoré z nich som aj vyriešila."

Príbeh dvoch sestier


Obidve knihy majú spoločné črty, predovšetkým motív, že to-čo si pamätáme, nemusí byť pravdivé. "V knihe Do vody sú postavy, ktoré sa navonok prezentujú ako vzorní občania. Ale zo skúsenosti vieme, že ľudia, ktorí sa javia ako ideál, ním často nie sú," vysvetľuje spisovateľka, ktorá v trilere rozoberá rodinné vzťahy. Konkrétne medzi dvoma sestrami, a zamýšľa sa nad tým, že napriek spoločnej minulosti majú obe veľmi odlišné predstavy o sebe. Špeciálne ju zaujímalo, ako nás formujú spomienky z ranného detstva a ako ovplyvňujú, kým sa staneme v dospelosti. "Fascinuje ma, ako ľudia reagujú v extrémnych situáciách, ako sa správajú v časoch tragédie alebo nepriazne osudu," podčiarkuje Paula Hawkins.

TASR informovala Alexandra Petrášová z vydavateľstva Slovart.

ODPORÚČAME TIEŽ:
VIDEO: T. NVOTOVÁ: Film Špina je pokusom prelomiť mlčanie
Helena Vondráčková zaspieva v Bratislave srdcovky z Mamma Mia!
Pohoda ohlásila ďalšie silné mená. Okrem zahraničných aj tie slovenské
REPORTÁŽ: Islamský štát sa stal námetom telenovely

Komentáre