Hudba a film

Paul McCartney sa stal laureátom prestížnej Wolfovej ceny

"Okrem McCartneyho udelila v pondelok Wolfova nadácia cenu aj vedcom zo Spojených štátov, Japonska, Británie a ďalších krajín, a to v oblastiach poľnohospodárstva, chémie, fyziky a matematiky."

TASR, 15. februára 2018 9:00
Na snímke britský hudobník a bývalý člen skupiny The Beatles Paul McCartney. Foto: TASR/AP
Jedným z laureátov Wolfovej ceny v oblasti hudby sa v pondelok v Izraeli stal legendárny hudobník a bývalý člen skupiny Beatles Paul McCartney, ktorý sa o toto prestížne ocenenie podelí s maďarským dirigentom a bojovníkom za ľudské práva Adamom Fischerom. Informovala o tom agentúra AP.

Okrem McCartneyho a Fischera udelila v pondelok Wolfova nadácia cenu aj vedcom zo Spojených štátov, Japonska, Británie a ďalších krajín, a to v oblastiach poľnohospodárstva, chémie, fyziky a matematiky. Okrem poľnohospodárstva, za ktoré si cenu odnesie profesor Gene Robinson z Univerzity v Illinois, má tohtoročné ocenenie vo všetkých kategóriách dvoch laureátov.

Cenu udeľuje izraelská Wolfova nadácia od roku 1978 a je dotovaná čiastkou 100.000 dolárov. Laureáti si ocenenie prevezmú v máji na ceremoniáli, ktorý sa za účasti prezidenta Reuvena Rivlina bude konať na pôde Knesetu - izraelského parlamentu.

Komentáre