Hudba a film

Pašerák

"Continental film aj do slovenských kín prináša najnovšiu celovečernú drámu režiséra Clinta Eastwooda, film Pašerák. "

Webmagazin.sk, 5. januára 2019 7:00
Pašerák Foto: Continental Film/Warner Bros. Pictures
Warner Bros. Pictures, Imperative Entertainment a BRON Creative prinášajú vďaka distribučnej spoločnosti Continental film aj do slovenských kín najnovšiu celovečernú drámu režiséra Clinta Eastwooda, film Pašerák. Okrem réžie sa ostrieľaný herec postavil opäť aj pred kamery, spolu s Bradleym Cooperom, Laurencom Fishburnom, Michaelom Peñom, Dianne Wiestovou a Andym Garciom.
Pašerák Foto: Continental Film/Warner Bros. Pictures

Eastwood stvárňuje Earla Stonea, osamelého, vyše 80-ročného muža na mizine s krachujúcim biznisom, ktorý dostane ponuku robiť šoféra. Znie to jednoducho, no Earl nevedomky podpíše zmluvu na prácu drogového kuriéra pre mexický kartel. Darí sa mu dokonca tak dobre, že náklad sa mu prudko zväčšuje, až mu pridelia dozor. Ten nie je jediným, kto na Earla dohliada. Nový záhadný drogový pašerák sa dostane do hľadáčika húževnatého agenta úradu pre kontrolu obchodu s drogami, Colina Batesa. Hoci problémy s peniazmi pominú, hriechy minulosti začnú Earla dobiehať a nie je isté, či stihne napraviť svoje chyby, kým ho zákon či kartelové gorily dostanú.
Pašerák Foto: Continental Film/Warner Bros. Pictures

V Pašerákovi sa držiteľ Oscara Clint Eastwood postavil pred kamerou aj za ňu prvýkrát od roku 2009, keď účinkoval v oceňovanom filme Gran Torino. Bradley Cooper (Zrodila sa hviezda), ktorý hrá Batesa, získal svoju (zatiaľ) poslednú nomináciu na Oscara za spoluprácu s Eastwoodom za herecký výkon a produkciu Amerického ostreľovača. Fishburne, ktorý bol nominovaný na Oscara za film Tina / Čo s tým má spoločné láska, hrá vedúceho špeciálneho agenta úradu pre kontrolu obchodu s drogami; Peña hrá kolegu agenta; držiteľka Oscara Wiestová (Výstrely na Broadwayi, Hana a jej sestry) hrá Earlovu bývalú manželku; nominant na Oscara Garcia (Krstný otec III) stvárňuje kartelového bosa; Alison Eastwoodová, dcéra režiséra, hrá Earlovu dcéru; Taissa Farmigová (Mníška) sa zhostila úlohy Earlovej vnučky a Ignacio Serricchio hrá Earlovho kartelového sekundanta.
Pašerák Foto: Continental Film/Warner Bros. Pictures

Clint Eastwood režíroval film podľa scenára Nicka Schenka, inšpirovaného článkom Sama Dolnicka v New York Times Magazine s názvom „90-ročný drogový pašerák z kartelu Sinaloa“.

Originálny názov: The Mule
Odporúčaná prístupnosť: tento film je nevhodný pre maloletých do 15 rokov
Réžia: Clint Eastwood
Scenár: Nick Schenk
Kamera: Yves Bélanger
Hrajú: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Peña, Dianne Wiest, Andy Garcia, Alison Eastwood, Taissa Farmiga, Ignacio Serricchio, Loren Dean, Eugene Cordero


Komentáre