Hudba a film

Kino novinky týždňa: Noemova archa pláva k nám

"Očakávanou kino premiérou tohto týždňa je dobrodružný film Noe slávneho režiséra Darrena Aronofskeho. Hlavné úlohy si rozdelili herecké hviezdy."

Veronika Rosputinská, 26. marca 2014 6:00
Záber z filmu Noe Foto: Youtube


Aj tento týždeň ponúka pestré kino premiéry. Medzi najočakávanejšími filmami roka je aj Noe, ktorého si v premiére môžete pozrieť už aj vy.

Noe


Dráma nakrútená podľa známeho biblického príbehu, ktorý hovorí o konci sveta. Potopa má zmiesť zo sveta špinu ľudskej rasy a stať sa novým začiatkom. Hlavný hrdina Noe v podaní Russella Crowa má vo svojich snoch vízie o zlej budúcnosti, preto sa rozhodne navštíviť múdreho Matuzalema. Zahral si ho stále bravúrny Anthony Hopkins, takže o dobré herecké výkony núdza nebude. Oko muža zas poteší nežná Emma Watson. A ako bonus réžia v podaní Darrena Arafonskeho, ktorý má okrem iného na konte aj Čiernu labuť. Na portáli IMDb.com sa rating filmu šplhá k osmičke.


Ona


Ak vás lákajú skôr komédie a romantika, nebuďte predčasne sklamaní. Tento týždeň vyhovie aj vám – nevšednou romantickou komédiou o nesmelom Theodorovi Twomblym, ktorý si zarába tým, že na objednávku píše dojímavé súkromné listy. Po tom, čo sa mu rozpadne niekoľkoročný vzťah, útechu nájde vo virtuálnom svete. Samatha – ženský hlas v podobe počítačového programu mu zmení život. Vysoký rating 8,3 môže byť dobrou motiváciou, čo poviete?


Yves Saint Laurent


A niečo aj zo súdka francúzskeho filmu – skutočný príbeh známeho návrhára odohrávajúci sa uprostred čarovného Paríža koncom päťdesiatych rokov. Tri roky po tom, ako prezval kontrolu nad módnym domom po smrti Christiana Diora, so svojím neskôr životným partnerom Pierrom Bergéom zakladajú značku, ktorá sa do dejín módy zapísala veľkými písmenami.

Komentáre