Hudba a film

Nightwish oslávi 20. narodeniny aj na Slovensku

"Nightwish vydajú v marci 2CD s najväčšími hitmi a nasledovať bude deväťmesačné svetové turné. Okrem všetkých hitov a naozaj veľkolepej šou sľubuje kapela aj množstvo prekvapení. "

TASR, 30. novembra 2017 9:00
Na snímke gitarista skupiny Nightwish Marco Hietala počas koncertu skupín Sabaton a Nightwish v Banskej Bystrici v nedeľu 14. júna 2015. Foto: TASR - Branislav Račko
Nightwish vydajú v marci 2018 2CD s najväčšími hitmi a nasledovať bude deväťmesačné svetové The Decades: World Tour 2018.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Fínska legenda Nightwish oslávi 20 rokov na scéne a s výnimočným programom zavíta aj na Slovensko. Najväčšie hity a dosiaľ nevídaná celovečerná megašou vypukne 13. novembra 2018 v bratislavskej Incheba Expo aréne.

V roku 1996 nahral Tuomas Holopainen demo s tromi skladbami, čo bol prvý krok k nahrávacej zmluve pre jeho vtedy celkom novú kapelu Nightwish. O dvadsať rokov neskôr má na konte viac ako 2000 koncertov a vyše osem miliónov predaných albumov. Také jubileum si zaslúži poriadnu oslavu.

Nightwish vydajú v marci 2018 2CD s najväčšími hitmi a nasledovať bude deväťmesačné svetové The Decades: World Tour 2018. Okrem všetkých hitov a naozaj veľkolepej šou sľubuje kapela aj množstvo prekvapení. Slovenských fanúšikov môže tešiť aj vzácny fakt, že v zozname svetových metropol v rámci turné svieti aj Bratislava. A tak sa v utorok 13. novembra 2018 rozprúdi narodeninová párty, ako sa patrí.

Vstupenky sa začínajú predávať exkluzívne v sieti LISTOCHECK.SK v stredu. Koncert prinesie aj špeciálneho hosťa. Jeho meno zatiaľ zostáva utajené.

ODPORÚČAME AJ:
Hviezda reggae, najstarší syn Boba Marleyho vystúpi v Česku
Samuel Tomeček prespieval slovenské evergreeny, uctil si ikony
Ivan Kríž napísal knihu o práci v TASR. Pokrstil ju Michal Tvarožek
Na RTVS bude mať premiéru prvý slovenský 3D animovaný seriál

Komentáre