Hudba a film

Najlepší priateľ človeka: Do kín prichádza dobrodružný Náčelník

"V hlavnej úlohe sa predstaví československý vlčiak."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 30. augusta 2018 17:59
Náčelník Foto: Itafilm
Do slovenských kín dnes prichádza dobrodružný rodinný film Náčelník. Film rozpráva príbeh mladého lovca, ktorý sa musí spojiť so zraneným vlkom, aby spolu prežili a našli cestu domov. Náčelník je podľa zahraničných kritikov nádherným vizuálnym zážitkom plným akcie, no aj silným príbehom rodine, priateľstve a o tom, ako vzniklo odveké puto, ktoré navždy zmenilo históriu ľudstva. Film má už teraz na prestížnom portáli Rotten Tomatoes hodnotenie skvelých 83%.



Režisérom Náčelníka je vizionár Albert Hughes, ktorý má so svojím bratom Allenom na svedomí vizuálne prepracované filmy ako Kniha prežitia s Denzelom Washingtonom či V pekle s Johnnym Deppom. V hlavnej úlohe sa v Náčelníkovi predstaví mladá hviezda, talentovaný Kodi Smit-McPhee, známy z post-apokalyptickej Cesty s Viggom Mortensenom, zo skvelého Úsvitu planéty opíc či komiksovky X-Men: Apokalypsa.

Zaujímavosťou je, že vlka Alfu si vo filme zahral československý vlčiak Chuck. Československý vlčiak je psie plemeno vyšľachtené československou armádou v 50. rokoch pre potreby pohraničnej stráže krížením nemeckého ovčiaka a karpatského vlka. Unikátne plemeno v sebe spája odolnosť a vytrvalosť vlka s priateľskou a vernou povahou nemeckého ovčiaka.

Film Náčelník môžete vidieť v kinách práve teraz v 2D, 3D aj IMAX verzii. Do vašich kín ho prinesie spoločnosť Itafilm.

Komentáre