Hudba a film

Na plátna sa vrátia obľúbené tvory čarodejníckeho sveta

"Vo filme Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny sa na plátna vrátia obľúbené tvory čarodejníckeho sveta."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 13. novembra 2018 15:04
Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny Foto: Continental Film/Warner Bros. Pictures
Filmová novinka Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny príde vo štvrtok do slovenských kín a s ňou sa na plátna vrátia aj obľúbení ľudskí i zvierací hrdinovia. Okrem magizoológa Mloka Scamandera (Eddie Redmayne), ktorý sa tentoraz postaví obávanému zločincovi Gellertovi Grindelwaldovi (Johnny Depp), sa môžete tešiť na viacero magických tvorov, stvorených fantáziou úspešnej spisovateľky J.K. Rowlingovej.

Ňucháč patrí medzi najobľúbenejšie zvieracie postavičky prvej časti magizoologickej série, snímky Fantastické zvery a ich výskyt z roku 2016. Spolu s celou rodinkou bude znova hľadať všetko trblietavé, čo by mohlo skončiť v jeho kengurom vrecku.

Zouwu je najväčším a najdravším zo všetkých zverov. Obrovská mačkovitá šelma s tigrovaným telom, levou hrivou, ktorá pri vznietení iskrí, s ostrými pazúrmi a štyrmi dlhými tesákmi prekvapí našuchoreným farebným chvostom aj skrytými útrobami duše, v ktorých by sa mohlo skrývať neškodné mačiatko.

Kelpia je tvor, ktorý vo vode pripomína pole plné rias, po vystúpení na súš nadobudne tvar pripomínajúci koňa. Svojho opatrovateľa Mloka Scamandera vezme na zbesilú jazdu pod vodnou hladinou, čo bola jedna z najnáročnejších sekvencií, ktoré štáb musel pri nakrúcaní zvládnuť.

Ďalšími dvomi zvieratami v Mlokovej opatere sú auguruj, veľký soví vták s ostrými pazúrmi, zakriveným zobákom, farebným perím na chvoste a veľmi všetečnou tvárou, a potom leucrotta, ktorá síce vyzerá ako obyčajný los s dlhými a členitými parohmi, ale keď otvorí papuľu, jej ústa pripomínajú jaskyňu.

Chýbať nebudú mačkovité matagoty, ktoré pripomínajú sfingy bez srsti, ale ani ohnivé draky – okrídlené jašterice, ktorým namiesto vydychovania ohňa iskria chvosty. Fanúšikovia Harryho Pottera hneď rozpoznajú okrídlené thestraly, čo sú kostrovité zvery pripomínajúce koňa, s rozdvojenými kopytami a špicatým chvostom. Vidia ich len tí, ktorí na vlastné oči videli smrť. Gellert Grindelwald ich preto vidí celkom zreteľne…

Snímku Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny v réžii Davida Yatesa a z produkcie hollywoodskeho štúdia Warner Bros. do slovenských kín prináša distribučná spoločnosť Continental film. Distribučnú premiéru bude mať vo štvrtok 15. novembra 2018.


Komentáre