Hudba a film

Muse, Lumineers aj David Guetta prídu na tohtoročný Sziget

"Sedemdňový festival každoročne ponúka množstvo výborných koncertov, zábavy, multikultúrneho umenia v príjemnom prostredí zeleného ostrova v srdci Budapešti. "

TASR, 13. februára 2016 10:00
Ilustračné foto Foto: Sziget
Organizátori zverejnili v týchto dňoch mená ďalších účinkujúcich na tohtoročnom Sziget festivale. Koncerty svetových hviezd i trendových kapiel si fanúšikovia môžu užiť v Budapešti od 10. do 17. augusta.

Sedemdňový festival každoročne ponúka množstvo výborných koncertov, zábavy, multikultúrneho umenia v príjemnom prostredí zeleného ostrova v srdci Budapešti. Hudobný program festivalu postupne začína byť známy, v týchto dňoch pribudlo k už zverejneným menám štrnásť nových. Dlhoočakávaný koncert Muse sa definitívne stane skutočnosťou. Aj populárne superduo Alexa Turnera (Arctic Monkeys) a Milesa Kanea (ex-The Rascals) The Last Shadow Puppets bude súčasťou tohtoročného Szigetu, tak ako aj kapela The Lumineers s hitom Ho Hey a novým albumom, ktorý vydá v apríli.

Príde aj legendárny Guetta


Na ostrov sa vráti aj David Guetta so svojou energickou šou. Szigeťania sa môžu tešiť aj na koncert írskej pesničkárky Róisín Murphy, Jess Glynne, britské trio Years & Years, ale aj heavymetalovú kapelu Bullet For My Valentine či austrálskych rokerov Parkway Drive. V programe tohtoročného Szigetu je aj berlínska hip-hopová skupina K.I.Z., alternatívna rocková kapela The Neighbourhood, holandský talent Kovacs, kanadský hudobný producent a DJ Datsik a holandský hiphopový akt Rico & Sticks.

Šancu zahrať si na Szigete majú aj Slováci. Do druhého ročníka súťaže Jednou ranou na Sziget sa kapely a interpreti môžu prihlásiť do 29. februára. Bližšie informácie sú na webovej stránke festivalu szigetfestival.sk. TASR informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Skupina Coldplay zverejnila videoklip k singlu Hymn For The Weekend
Highlighty týždňa: Emma Watsonová sa stala lektorkou na Oxforde
Vychádza nové koncertné DVD skupiny Tublatanka
Skupina Stromboli je späť, po 25 rokoch vystúpi aj na Slovensku
Filip Renč o Líde Baarovej: Urobili sme väčšiu šou, než na čo sme mali

Komentáre