Hudba a film

Miniaturista

"Dojímavý príbeh lásky a posadnutosti, zrady a odplaty, ktorý vás chytí za srdce!"

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 3. apríla 2018 15:34
Miniaturista Foto: EPIC DRAMA
Debutový román britskej spisovateľky Jessie Burtonovej s názvom Miniaturista vyšiel v roku 2014 a hneď si získal pozornosť odbornej i laickej verejnosti. Zaujímavý je už svojim zasadením do dobových reálií najbohatšieho mesta Európy 17. storočia - Amsterdamu, obdobím označovaným ako „Zlatý vek".


Literárne dielo nenechal bez povšimnutia ani britský štáb pod vedením režiséra Guillema Moralesa a scénáristu Johna Brownlowa, ktorí na jeho motívy o tri roky neskôr natočili hraný seriál. Tento sa už čoskoro dostane na obrazovky nového kanálu Epic Drama spoločnosti Viasat World, a tak sa s ním budú môcť zoznámniť i slovenskí diváci.

Burtonovej sa podarilo zdanlivo jednoduchý dej a udalosti vyhrotiť do napínavého príbehu s vynikajúcim výsledkom.

Mladá Petronella (Nelly) Oortmanová plná nádejí a snov opúšťa pokojný vidiek a prichádza do Amsterdamu, aby po boku svojho manžela - bohatého obchodníka Johannesa Brandta začala nový život. Namiesto Johannesa sa ale stretáva s jeho chladnou sestrou Marinou a rýchlo si uvedomuje, že nič nie je také, ako si spočiatku vysnívala.

Nový manžel jej venuje nezvyčajný svadobný dar miniatúrnu repliku ich mestského domu, a práve tá je spúšťačom záhadných udalostí…

Tajomný autor miniatúrnych výtvorov – miniaturista - neustále Nelle posiela stále nové prvky , ktoré sú určené na zariadenie jednotlivých miestností miniatúrnej verzie domu. Prostredníctvom nich mladá žena zisťuje zdrvujúcu skutočnosť, a to že miniaturista vie o nej a jej rodine omnoho viac ...

Napínavý trojdielny seriál Miniaturista s Alexom Hassellom a Anyou Taylor Joyovou v hlavných úlohách môžete sledovať od 31. marca o 21.00h na televíznej stanici Epic Drama.
www.epicdrama.cz.

Miniaturista – Dojímavý príbeh lásky a posadnutosti, zrady a odplaty, ktorý vás chytí za srdce Foto: EPIC DRAMA

Komentáre