Hudba a film

Milan Kňažko si zahrá šarmantného podvodníka

"Režisérom novej inscenácie je mladý a talentovaný Ján Luterán. "

TASR, 3. novembra 2017 8:00
Milan Kňažko. Foto: TASR/Martin Baumann
Rolu šarmantného podvodníka stvárni Milan Kňažko po boku mladých herečiek Dominiky Kavaschovej a Moniky Horváthovej v najnovšej hre dramatika Viliama Klimáčka. Titul Láska & terpentín (vernisáž) bude mať premiéru v stredu 8. novembra v bratislavskom divadle GUnaGU. "Premiéru budú mať nielen herci, ale aj režisér, pretože všetci hosťujú v divadle GUnaGU prvýkrát," TASR informovala produkčná manažérka divadla Linda Skrúcaná.

Režisérom novej inscenácie je mladý a talentovaný Ján Luterán. Milan Kňažko stvárňuje maliara, ktorý sa živí falšovaním slávnych obrazov. Členka Činohry Slovenského národného divadla Dominika Kavaschová v alternácii s Monikou Horváthovou hrá tri osudové lásky - mníšku z čias vojny, socialistickú traktoristku aj dnešnú fotografku. Viktor Horján vystúpi v úlohe tajomnej osoby, ktorá všetkými manipuluje.

Jemne surreálna komédia rozpráva o tom, že svet potrebuje byť klamaný. Je nám už jedno, či Rembrandt na stene je pravý, alebo či ten muž či žena, ktorí s nami žijú, nás naozaj milujú. Aby sme sa náhodou nedozvedeli pravdu, radšej čosi predstierame, avizujú tvorcovia.

Kostýmy navrhla Simona Vachalková, pod hudbu sa podpísal Daniel Fischer, autorom scény je Michal Lošonský.

ODPORÚČAME AJ:
Televízia je pre starých, mladí sledujú youtuberov. Akí vlastne sú?
Sima Martausová ide na turné s Dievčenským zborom Slovenského rozhlasu
Skupina Hex predstavila nový singel Nezaspím

Komentáre