Hudba a film

Exkluzívne s Mel C: Takto vyzerá bežný deň bývalej hviezdy Spice Girls

"Melanie C prišla do Prahy pokrstiť album neznámemu slovenskému spevákovi. Našla si čas aj na malý rozhovor. Chcete vedieť, čo o svojom živote prezradila?"

TASR, 25. marca 2014 6:00
Mel C (Ilustračné foto) Foto: TASR/AP Photo


Peter Aristone, slovenský spevák, skladateľ a muzikant, žijúci v Prahe, vydal v týchto dňoch prvý sólový albumom 19 Days In Tetbury. Predstavil ho v sobotu večer na koncerte v pražskom Hard Rock Café. Do života ho uviedla Melanie C, členka známej anglickej dámskej skupiny Spice Girls. S ňou má na albume aj spoločný duet Cool As You.

Album dostal názov podľa anglickej dediny, v ktorej sa tvoril dva roky pod dohľadom producenta Grega Havera. Účinkujú na ňom aj hviezdne osobnosti, akými sú Melanie C, členka skupiny Spice Girls, James Dean Bradfield, spevák a frontman skupiny Manic Street Preachers, či švédska speváčka Emma Ejwertz. Album ponúka 13 piesní a veľmi príjemnému duetu Cool As You už stihli Peter s Melanie C zrealizovať aj videoklip. Nakrúcal sa v Londýne vo štvrti Kensal Rise, režisérom je Holanďan Anton van der Linden.

Melanie C nahrala v roku 1998 spolu s Bryanom Adamsom úspešný duet When You're Gone, ktorý sa v anglickej singlovej hitparáde dostal na tretie miesto. Po dlhom čase teda ďalší duet, pritom pre ňu s neznámym spevákom. Napriek veľmi nahustenému programu si Melanie C našla čas aj na krátky rozhovor pre TASR.

Prvá otázka bola jasná, ako ste sa dali s Petrom dohromady?

Peter robil svoj album so známym producentom Gregom Haverom, s ktorým som robila na svojom treťom albume Beautiful Intensions. Greg mi povedal o Petrovi, pustil mi pieseň Cool As You a povedal, že by bolo dobré spraviť to ako duet. Pieseň sa mi veľmi páčila, stretla som sa s Petrom v štúdiu, je to veľmi milý chalan a myslím, že bolo dobré, že sme to nahrali spolu.

Peter nie je známy spevák v Anglicku, ba ani na Slovensku veľmi nie.

Peter nie je známy, ale je fajn robiť s niekým novým. Mala som už viacero spoluprác so známymi umelcami, ale je fajn robiť aj s niekým úplne novým. Toto je pre Petra príležitosť, aby ho spoznali ľudia, ktorí o ňom nevedeli a poznali ho napríklad moji fanúšikovia.

Akú hudbu počúvate?

V podstate mám rada všetko, čo je dobré. Mám rada rock, pop, tanečnú hudbu, veľmi rada mám klasiku. Je toľko dobrých žánrov, nie som obmedzená len na jeden a myslím, že je to tak teraz u väčšiny ľudí.

Máte radi skôr alternatívnu hudbu, alebo mainstream, ktorý ponúkajú súčasné rádiá?

Keď pozriem do svojho itunes-u, pravdepodobne skôr alternatívu. Moja malá dcéra má päť rokov, čiže v poslednom čase počúvam veľa popu, napríklad One Direction a podobne, čiže pravdepodobne sa vracia moje popové cítenie.

Boli ste súčasťou veľkej popovej kapely, stále ste populárna, ale predsa, nechýba vám ten ošiaľ okolo? Dá sa to nejako porovnať?

Oh, toto sa vôbec nedá porovnať, dokonca ani moje najúspešnejšie obdobie sólovej kariéry sa nedá prirovnať k šialenstvu okolo Spice Girls. Som veľmi šťastná, že som mohla byť súčasťou fenomenálnej kapely a zažiť to všetko. Bolo to úžasné a pomohlo mi to naštartovať moju sólovú kariéru. Každý, kto je v tomto biznise, zažíva vrcholy aj pády, ale teraz idú veci tým správnym smerom.

Ako vyzerá váš bežný deň?

Snažím sa byť väčšinou ráno doma. Pripravujem raňajky, veziem dcéru do školy. Potom zvyknem dosť pracovať, chodím cvičiť, aktuálne sa pripravujem na koncerty s Joolsom Hollandom, taktiež pracujem aj v divadle a posledný rok sme na turné s predstavením Jesus Christ Superstar. Čiže nie je to úplne bežný deň. Ale dúfam, že čoskoro budú úplne normálne dni, kedy odveziem moju dcéru do školy, pôjdem do štúdia a začnem pracovať na nových pesničkách, pretože plánujem svoj ďalší sólo album.

Máte ešte čas na koníčky?

Šport je môj najväčší koníček, aj keď nemám nato veľa času.

Aký šport máte najradšej?


Veľmi rada pozerám futbal a gymnastiku, ale inak rada behám, bicyklujem, plávam a trénujem triatlon.

Pred pár týždňami ste mali okrúhle narodeniny, robili ste veľkú party?

Áno, bola úžasná. V januári som mala štyridsať. Keď som premýšľala, čo urobiť, najlepšie pre mňa bolo osláviť to na pódiu s mojou kapelou. Bolo to v Sheperd Bush Empire, úžasné miesto, kde koncertovalo množstvo významných umelcov. Pre mňa je to najobľúbenejšie koncertné miesto v Londýne. Bolo tam zhruba 1800 fanúšikov a 200 gratulantov. Bola som na pódiu dve a pol hodiny, a chodili za mnou hostia. S Emmou Bunton sme zaspievali 2 become 1, s Nicole Appleton z All Saints sme spievali Pure Shoes. Bola to krásna noc.

Poviete niečo o plánoch do blízkej budúcnosti? Pripravujete aj ďalšie duetá?

Veľmi si spolupráce užívam, čiže dúfam, že ešte nejaké budú. Aktuálne môj hlavný plán je urobiť ďalší štúdiový album. Zháňam teraz autorov, muzikantov, spolupracovníkov, producentov. Pripravujem sa na letné koncerty s Joolsom Hollandom. Vyzerá to skutočne na náročný rok.

Komentáre