Hudba a film

Matej Koreň prichádza so singlom Zo žúru, text mu napísal exminister

"Zábery nakrútené v bratislavských uliciach boli natoľko výpovedné, že sa z toho stal videoklip. "

TASR, 11. októbra 2018 11:00
Spevák Matej Koreň. Foto: Martin Fridner
Spevák Matej Koreň prichádza s novou skladbou Zo žúru. Hudbu zložil Henrich Leško, text napísal Marek Maďarič. K novinke už vznikol aj videoklip. TASR informovala PR manažérka Andrea Čurná.

O víkendových stavoch


Zo žúru je druhý singel z autorskej dielne trojice Leško-Maďarič-Koreň. Ich spoločná skladba Ešte na to mám ohlásila ich spoluprácu v auguste tohto roka, druhá skladba Zo žúru má ukázať, že táto tvorba nebude monotematická a fanúšikovia sa môžu tešiť na rôzne typy skladieb.

„Alkohol a zábava sa spolu s ďalšími príjemnými vecami objavuje v slovenskej tvorbe, vrátane tej ľudovej, v podstate neustále. Zo žúru mapuje ‚štandardný‘ víkendový stav nie zanedbateľného množstva ľudí na Slovensku, preto verím, že si nájde svojich priaznivcov,“ povedal pre médiá Matej Koreň.

Videoklip vznikol spontánne


Na prvý pohľad netradičný videoklip je výsledkom práce samotného Mateja, ktorý pripravil lyrics video aj k predchádzajúcej skladbe a lyrics video bol aj pôvodný plán pre skladbu Zo žúru.

„Najskôr sme uvažovali nad videoklipom s režisérom a výpravou do niektorého z bratislavských podnikov, no potom sme si povedali, že na to nie je ten správny čas a ‚veľký‘ videoklip pripravíme k ďalšiemu singlu. No dnešná doba si pýta video, ktoré odprezentuje skladbu a tak opäť padla voľba na lyrics video. To ma baví robiť, aj som mal pomerne jasnú predstavu, ako by malo vyzerať,“ vysvetlil spevák.

Napokon však boli zábery nakrútené v bratislavských uliciach natoľko výpovedné, že sa z toho stal videoklip. „Po prvých záberoch, keď mne aj členom kapely niečo nedefinovateľné chýbalo, sme pochopili, že najskôr musíme žúrovať. Napokon nás to tak bavilo, že sme klip točili dva víkendy po sebe,“ dodal. Nakrúcanie strhlo aj autora hudby Henricha Leška, ktorý sa objavil vo viacerých záberoch.



Cez videoklip ku skladbe Zo žúru zároveň Matej predstavuje svoju novú sprievodnú skupinu Back2Back, s ktorou už v týchto dňoch skúšajú koncertný program. Na koncertoch budú speváka doprevádzať Martin Kujan (gitara), Alena Dudášová (basová gitara), Pavel Korduliak (klávesy) a Maroš Janček (bicie).

Spevák a herec Matej Koreň (*23.10.1986, Lučenec) začal svoju spevácku dráhu v druhej sérii Slovensko hľadá Superstar II v roku 2005, kde sa vo finále umiestnil na 9. mieste. Na svojom konte má single Mohla by si, ktorého autorom hudby je Robo Grigorov, Hľadá sa Láska (2007). V programe Hit storočia súťažil s piesňami Nečakaj ma už nikdy a Učiteľka tanca. V roku 2008 mal premiéru pôvodný slovenský muzikál Fontána pre Zuzanu v Divadle Nová Scéna, kde stvárnil hlavnú mužskú postavu Olina. V roku 2010 sa zúčastnil národného kola súťaže Eurovision Song Contest s piesňou Kocka Pána Rubika. V tom istom roku sa stal spevákom a lídrom eventovej kapely Replay Band, v ktorej pôsobil až do roku 2017. V roku 2013 učinkoval v muzikáli Rent v Divadle Aréna. Od roku 2016 vydal single Mohla by si, Hľadá sa láska, Pod obraz Boží, Na Dotyk a Ešte na to mám.

Komentáre