Hudba a film

Martin Harich predstavil svoj prvý animovaný videoklip

"Jeho vznik zveril do rúk Lukáša Balcárka z kapely Light & Love. "

TASR, 11. februára 2018 10:00
Spevák Martin Harich Foto: TASR/Pavol Zachar
Kvapka je najnovší singel speváka a skladateľa Martina Haricha. Ústredným motívom energickej piesne je zosobnenie padajúcich kvapiek s romantickým nádychom. Pieseň je súčasťou Martinovho albumu Mapy zo septembra minulého roka, ktorý v priebehu februára vydá aj na vinyle. Singel Kvapka je najrýchlejšou piesňou albumu. Vznikol k nej animovaný klip, prvý v Harichovej kariére.

Pieseň, ktorá zrela


"Prvé slová a tóny piesne Kvapka vznikli už v októbri 2014, keď som sa učil na maturitu a vlastne to mala byť pieseň do reklamy. Odvtedy sa ale všetko zmenilo, pretože som si k nej vytvoril osobný vzťah a firme som ju nikdy neposlal. Text je úplne iný ako na začiatku a definitívne som ho uzavrel počas čakania na lietadlo v Barcelone. Pôvodný ekologický podtext dostal romantickú podobu a klavír, s ktorým som prvý nápad nahral, zo skladby zmizol úplne. Keď premýšľam nad základnými prvkami inšpirácie, ktoré ovplyvnili výslednú podobu Kvapky, asi by som mal spomenúť skupiny Kodaline a Coldplay," uviedol pre médiá Martin Harich.



Druhý hlas v skladbe patrí Martinovmu dobrému kamarátovi Thomovi Artwayovi, s ktorým pravidelne podnikajú cesty za buskingom po Európe.

Stále niečo nové


Na otázku, prečo sa Martin k singlu Kvapka rozhodol realizovať práve animovaný klip, odpovedá: "Stále mám chuť robiť veci inak a skúšať niečo nové. Album Mapy vyšiel aj na magnetofónovej kazete, teraz vo februári pokrstíme jeho vinylové vydanie a to sú formáty, ktoré sú v našich končinách málo bežné. Kazeta určite. Keď som rozmýšľal nad tým, o čom má byť klip Kvapka, rozhodol som sa pre animovanú podobu," hovorí spevák.

Jeho vznik zveril do rúk Lukáša Balcárka z kapely Light & Love. "Verím, že sa animovaná Kvapka bude fanúšikom páčiť a že sa nám podarilo obrazom doplniť príbeh, ktorý spievam v texte," uzatvára Harich.

TASR informoval Filip Vítek, PR manažér agentúry MediaBase.

Komentáre