Hudba a film

Marta Jandová v klipe Milovat parafrázuje milostné scény z filmov

" Vo vtipnom, zmyselnom a odvážnom poňatí hrá jej mileneckého partnera spevák Václav Noid Bárta."

TASR, 3. februára 2019 10:00
Speváčka Marta Jandová, archívna snímka. Foto: TASR/Tomáš Halász
Česká speváčka Marta Jandová má za sebou úspešný rok, počas ktorého stihla nahrať a vydať svoj prvý sólový album Barvy, odohrať európske turné s populárnou nemeckou skupinou Die Happy a zúčastniť sa na televíznom projekte Česko Slovensko má talent v úlohe porotkyne. V týchto dňoch predstavuje svoj nový videoklip. TASR informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

Výber partnera nebol jednoduchý

Klip k piesni Milovat vznikol vďaka spoločnému nápadu režiséra Tomáša Krejčího a Marty Jandovej. Parafrázujú v ňom slávne milostné scény z kultových filmov ako sú Pretty Woman, Láska nebeská, Duch či Titanic. Vo vtipnom, zmyselnom a odvážnom poňatí hrá jej mileneckého partnera spevák Václav Noid Bárta.

"Spočiatku som vôbec nevedela, koho sa mám opýtať. Predsa len to mal byť niekto, pred kým by som sa nehanbila, niekto, kto má zmysel pre humor a s kým si rozumiem. Herci z katalógu mi nedávali zmysel. Potom som skúšala s Vaškom projekt Rock symphony a zrazu mi to docvaklo. To je on. Sme ako brat a sestra. A vo videoklipe to funguje super," dodáva ku vzniku klipu samotná hlavná aktérka.



Piesne na album si písala sama

Pieseň Milovat z debutového alba Barvy predstavuje Martu Jandovú v poprockovej polohe, ktorá je jej srdcu najbližšia. Na albume znejú výrazné hitové pesničky ako Černá i bílá, aktuálna Milovat, Křídla či úvodná Cesta kolem světa i emotívne balady Barvy, Zůstaň tu se mnou a ďalšie. Špecialitou je záverečná rocková kompozícia Strach, kde sa Marta Jandová hudobne vyznáva svojmu obľúbenému spevákovi Chrisovi Cornellovi. Marta je väčšinovou autorkou piesní a až na jednu výnimku i výhradnou textárkou celého repertoáru. Tou jedinou výnimkou je bonusová pesnička Školíš mě od Mareka Ztraceného. Nahrávka vznikla v štúdiu Petra Jandu Propast s producentom Lukášom Pavlíkom, ktorý je zároveň bubeníkom kapely Chinaski.

Videoklipov bude viac

V tomto roku pripravuje Marta ďalšie videoklipy k pesničkám z albumu Barvy, sólové koncerty s novou kapelou a aktuálne veľmi populárnu Rocksymphony v halách v Prahe, Brne, Zlíne a Ostrave. Koncerty s názvom Rocksymphony spájajú rockové evergreeny so sprievodom symfonického orchestra. Hlavnou hviezdou večera je práve Marta Jandová spoločne so spevákom Václavom Noidom Bártom, ktorý ako skladateľ, aranžér a spevák spolupracuje na poli populárnej a rockovej hudby s poprednými českými hudobníkmi. Filharmóniu Bohuslava Martinů bude dirigovať Viktor Kozánek.

Komentáre