Hudba a film

Marta Jandová vydá prvý sólový album Barvy: Priznáva nervozitu

"Finálny mix a mastering následne prebehne v Nemecku v rukách Uda Rinklina, ktorý spolupracoval aj s Die Happy a množstvom ďalších úspešných interpretov, prevažne z nemecky hovoriacich krajín. "

TASR, 17. septembra 2018 11:00
Speváčka Marta Jandová, archívna snímka. Foto: TASR/Tomáš Halász
Marta Jandová vydá v októbri prvý sólový album Barvy. Až na jednu výnimku je výhradnou autorkou všetkých vybraných piesní. Tou jedinou výnimkou, kde nebude autorkou samotná speváčka, je pesnička Školíš mě z pera Marka Ztraceného. Videoklip k nej bol zverejnený vlani a počet videní na YouTube sa vyšplhal už na 1,3 milióna.

Dokončia ho v Nemecku


Nahrávka v týchto dňoch vzniká v štúdiu Propast s producentom albumu Lukášom Pavlíkom a so sprievodnou kapelou Jandovej. Tú tvoria gitarista Ondřej Pátek, basista Dalibor Mucha a klávesák Jan Zlatuška, bicie nahral sám producent Pavlík, ktorý tento post aktuálne zastáva v skupine Chinaski.

Finálny mix a mastering následne prebehne v Nemecku v rukách Uda Rinklina, ktorý spolupracoval aj s Die Happy a množstvom ďalších úspešných interpretov, prevažne z nemecky hovoriacich krajín.

Česká premiéra


Marta Jandová o pripravovanom albume prezrádza: "Som, samozrejme, dosť nervózna. Síce už mám za sebou 25 rokov hudobnej kariéry, ale nikdy som nestála sama za seba, vždy iba s kapelou. Teraz je to moje vlastné dielo a celú zodpovednosť nesiem ja. Prvýkrát som písala pesničky na texty, a nie naopak ako v minulosti. Navyše je to moja česká premiéra. Mám plný mobil rôznych nápadov, niekedy iba pár viet, o ktorých chcem písať a komponovať. Sú to prevažne pesničky pozitívneho rázu, len jedna je o strachu. Tá má približne sedem minút."



Pokračuje aj s kapelou


Jandová je popri svojej sólovej hudobnej dráhe členkou úspešnej nemeckej rockovej kapely Die Happy, ktorá bola založená v roku 1993. Kapela na jeseň oslávi 25 rokov na scéne a vyrazí na Die Happy 25th Anniversary Acoustic Tour 2018. Jubilejný koncert odohrá i v Prahe, kde vystúpi 27. októbra v Paláci Akropolis, kde zároveň Jandová pokrstí svoj nový album.

TASR informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

Komentáre