Hudba a film

Májový Drumfest Slovakia rozbubnuje Pezinok

"Okrem troch bubnových ťahákov ponúkne festival návštevníkom viacero workshopov a prekvapení."

Webmagazin.sk, 16. apríla 2017 8:00
Bubeník Benny Greb z Nemecka. Foto: DRUMFEST SLOVAKIA
Pod Malými Karpatami sa budú v druhej polovici mája ozývať hudobné kreácie talentovaných bubeníkov. Pezinok sa 20. mája stane dejiskom prvého ročníka Festivalu Drumfest Slovakia. Zahrá na ňom aj jeden z najkreatívnejších bubeníkov planéty Benny Greb z Nemecka. Po jeho tohtoročných koncertných zastávkach v Tel Avive a New Yorku zavíta aj na Slovensko. Vystúpenie tohto špičkového umelca bude vyvrcholením premiérového Drumfestu Slovakia.

Bubeník Martin Valihora. Foto: Valentína Nídelová


V programe festivalu nebudú chýbať ani ďalšie známe mená z bubeníckeho sveta. Z domácej scény svoje umenie návštevníkom predvedie Martin Valihora. Na pódiách pôsobil s množstvom hudobníkov rôznych žánrov. Sólo vystúpenia v podaní tohto umelca nebývajú časté a jedno z nich bude možné zažiť práve počas májového festivalu v Pezinku.

Hráč na bicie nástroje a hudobný skladateľ Dali Mraz. Foto: DRUMFEST SLOVAKIA


Českú scénu zastúpi mladý talentovaný hráč na bicie nástroje a hudobný skladateľ Dali Mraz. Napriek svojmu nízkemu veku má za sebou množstvo zaujímavých spoluprác so zahraničnými bubeníkmi a ďalšími muzikantmi.

Na ilustračnej fotografii je rytmicko-melodický nástroj WoodPack. Foto: DRUMFEST SLOVAKIA


Okrem uvedených troch bubnových ťahákov ponúkne festival viacero workshopov a prekvapení. Podľa autora projektu a hlavého organizátora Pettra Bittnera z Občianskeho združenia P. R. D. (Pezinské rozprávkové divadlo), festival nie je určený iba bubeníkom, ale svoje si na ňom nájde každý milovník rytmickej hudby. Návštevníci pezinského Drumfestu budú môcť nahliadnuť do sveta latinskoamerických rytmov pod vedením perkusionistu Eddyho Portellu, ktorý pochádza z Peru.

Perkusionista Eddy Portella. Foto: DRUMFEST SLOVAKIA


Hru na originálnom rytmicko-melodickom nástroji WoodPack predvedú Boris Čellár a Michal Fedor. Počas celého dňa bude v priestoroch Domu kultúry v Pezinku prebiehať výstava bicích nástrojov a činelov od renomovaných značiek. Súčasťou programu bude aj špeciálna spomienka na bubenícku legendu Ďura Černého z Tublatanky.

ODPORÚČAME AJ:
Kristína má nový videoklip. Pieseň o rozchode dala režírovať žene
Miro Žbirka na skladbe Voľný deň spolupracoval aj so svojím synom
IMT Smile vydali dve 'live' videá z narodeninového koncertu hiSTORY

Komentáre