Hudba a film

Čo sa skrýva za kruhmi v obilí? Odhalenie prinesie animák Luis a ufóni

"Traja blázniví mimozemšťania sa vyberú na Zem, aby si zaobstarali vytúžený masážny matrac z teleshoppingu. "

Webmagazin.sk, 10. júna 2018 10:00
Blázniví ufóni Mog, Nag a Wabo zabávajú v komédii Luis a ufóni. Foto: Bontonfilm
Nová animovaná komédia zobrazuje troch kamarátov, ufónikov. Pochádzajú z obrovského medzihviezdneho krížnika, kde žijú ufóni rôznych tvarov, veľkostí a s úplne náhodným počtom očí, uší a rúk. Mog, Nag a Wabo si naladia teleshopping a okamžite sa zamilujú do špeciálneho, bezkonkurenčne najlepšieho masážneho matraca za tú najlepšiu cenu. Jednoducho ho musia mať, a tak sa potajme vydajú lietajúcim tanierom na Zem, aby si ho zaobstarali. Rýchlo však stroskotajú a spoznajú malého Luisa. Tak začína dej novej animovanej komédie s názvom Luis a ufóni. Sľubuje "inváziu vesmírnej zábavy".

Mimozemskí nezbedníci by totiž dostali do úzkych aj mužov v čiernom a neustále si robia žarty zo sci-fi filmov a našich predstáv o mimozemských civilizáciách. Okrem iného konečne vysvetlia, čo sa skrýva za tajuplnými kruhmi v obilí.

Dobrodružstvo s Luisom


Na Zemi spoznajú ufóni Luisa, trochu samotárskeho chlapca, ktorého práve desí predstava odchodu na internát. Keď z okna uvidí zvláštne kľučkujúci lietajúci tanier, stretne sa s našimi popletenými ufónmi. "Jeden se tvári ako veliteľ, ale myslí iba pár minút vopred, druhý sa vyhráža, že všetkých okolo premení, i keď to nevie, a tretí je pôžitkár a milovník života a žien z akejkoľvek galaxie. A všetci traja sa vedia premeniť na čokoľvek," opisujú ich autori filmu.



Spoločne s Luisom sa ufóni vyberú na cestu za matracom. Zároveň si chcú poradiť s riaditeľkou internátnej školy. Všetko tak, aby nezanechali za sebou úplnú spúšť a následne sa úspešne dostali späť zo Zeme.

Animovanú komédiu uvidíte v slovenských kinách od 14. júna v slovenskom znení.

Komentáre