Hudba a film

Lina Mayer už čoskoro vydá debutový album. Zverejnila aj nový singel

"Zatiaľ čo vrcholí finalizácia albumu, Lina sa rozhodla poslať svojim fanúšikom nový singel So high, aby im čakanie na album spríjemnila a skrátila. "

TASR, 4. februára 2019 10:00
Slovenská speváčka Lina Mayer. Foto: Lukáš Kimlička
Speváčka Lina Mayer prichádza na hudobnú scénu s novým singlom So high. Od vydania hitu Personal Sky speváčka prispela do slovenského rádiového éteru hitmi, ktoré v pravidelných intervaloch bodovali v hitparádach i rotáciách. Všetky svoje úspešné single sa rozhodla tento rok vydať na debutovom albume. Vznikne tak unikátne CD, a hoci je debutové, bude obsahovať viaceré hity.

„Po jednotlivých singloch, ktorými som sa chcela ľuďom postupne predstaviť, som si povedala, že dozrel čas si to celé zrekapitulovať. Prešla som kus cesty, a keď som si vypočula jednotlivé skladby, je to v nich cítiť. Páči sa mi myšlienka ponúknuť mojim fanúšikom niečo ucelené, čo má začiatok aj koniec,“ vysvetľuje Lina Mayer, prečo sa rozhodla vydať svoj debutový album po dlhom čakaní práve v tomto roku.

Jej prvá pieseň sa stala hitom

Lina Mayer sa stala unikátnym zjavom na našej hudobnej scéne v roku 2015, kedy predstavila svoj singel Personal Sky, ktorým prvýkrát výrazne upútala záujem médií aj verejnosti, a ktorý sa stal okamžite hitom slovenských rádií. Od tej chvíle sa vydala v dnešnej dobe veľmi obľúbenou cestou vydávania samostatných singlov. Po troch rokoch sa rozhodla, že všetky doterajšie single zhromaždí a vydá na albume, aby tak symbolicky uzavrela jednu svoju umeleckú éru a odštartovala novú.

Album už čoskoro

Vydanie albumu má Lina naplánované na marec tohto roka a jeho výroba sa aktuálne nachádza vo finálnej fáze. Zatiaľ čo vrcholí finalizácia albumu, Lina sa rozhodla poslať svojim fanúšikom nový singel So high, aby im čakanie na album spríjemnila a skrátila.

Singel So high vznikol v nahrávacom štúdiu Studio 7 pod taktovkou Lininho dvorného producenta Randyho Gnepu. Autorkou textu i hudby je Lina, rovnako ako pri všetkých jej doterajších skladbách. Po poslednom singli Falling, ktorý priniesol do éteru novú, pokojnejšiu atmosféru, sa Line podľa jej vlastných slov žiadalo trochu zmeny, niečo svieže, s trochou energie a ľahkosti.

Komentáre