Hudba a film

Veľký boom letných kín, ďalšie pribudlo v Bratislave

"Situované je vo dvore Galérie Photoport na Pražskej ulici 11, zrejme aj preto dostalo názov Yard 11."

TASR, 7. júla 2014 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer


V Bratislave budú mať filmoví priaznivci toto leto možnosť navštevovať nové letné kino. Situované je vo dvore Galérie Photoport na Pražskej ulici 11, zrejme aj preto dostal názov Yard 11. Podľa informácií organizátorov v novom priestore sa budú premietať najmä snímky zahraničnej a domácej krátkometrážnej tvorby, ktorá nie je voľne dostupná bežnému divákovi.

"Máme ambíciu ponúknuť priestor pre študentskú tvorbu, výbery medzinárodných filmových škôl, selekcie z festivalov a zároveň uviesť novovznikajúce filmové diela," uviedla pre TASR Katarína Husárová z produkcie letného kina.

Pre amatérov aj profesionálov


Jeho program má potešiť každého kinofila, ktorý má rád film a zaujíma sa o aktuálne trendy európskej produkcie. "Chceme pritiahnuť širšie spektrum divákov, od filmárskej obce, francúzsky a anglicky hovoriacich obyvateľov a v neposlednom rade Bratislavčanov, ktorí majú chuť si pripomenúť atmosféru amfiteátrových projekcií pod nočnou oblohou," odkazuje tím Yardu 11 - nového bratislavského letného kina.

Jeho program chcú obohatiť o projekt "Týždeň vo filme", ktorý nadväzuje na tradíciu týždenníkov a má reflektovať súčasné dianie optikou mladých slovenských filmárov. "Chceme nadviazať na to, čo bolo v minulom storočí, pracujeme na tom. Budeme radi, keď na našu výzvu zareagujú profesionáli alebo amatéri formou 3-minútového krátkeho filmu, reportáže alebo videa zobrazujúceho ich pohľad na dianie a svet okolo nás," doplnila Husárová.

Prvé neoficiálne premietanie sa uskutočnilo v nedeľu 6. júla. Oficiálny začiatok nultého ročníka letného kina Yard 11 je naplánovaný na nedeľu 13. júla. "Chceme sa orientovať na víkend, sobotné a nedeľné predstavenia. Počas pracovných dní plánujeme reprízy úspešných projekcií," uzavrela.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Letné kino prinesie ducha talianskeho letoviska do srdca Bratislavy
Pohoda a zážitky pod hviezdami: Letné kiná ožívajú v zahraničí i u nás
Kino novinky týždňa: Júl odštartujú hollywoodske hviezdy
Fotky zo zákulisia, ktoré zmenia váš pohľad na slávne filmy
Slovenský režisér predstaví dva svoje filmy, v priebehu troch dní

Komentáre