Hudba a film

Do Bratislavy má v lete namierené Lenny Kravitz

"Rodák z New Yorku zavíta do hlavného mesta druhýkrát."

TASR, 18. decembra 2017 10:00
Americká rocková hviezda Lenny Kravitz vystúpi v Bratislave. Foto: TASR/AP
Lenny Kravitz ohlasuje svoje letné európske turné Raise Vibration Tour 2018. V rámci neho vystúpi 5. júna 2018 v bratislavskom NTC (Národné tenisové centrum). Lístky budú v predaji od piatku 15. decembra. V súvislosti s letným turné Kravitz avizuje aj vznik nových skladieb, ktoré plánuje vydať na jar budúceho roka. Rodák z New Yorku prichádza do Bratislavy druhýkrát, prvý koncert odohral 24.júna 2008.

Legendárny rocker


Lenny Kravitz (*26.5.1964) je považovaný za vynikajúceho rockového muzikanta dnešnej doby. Je predstaviteľom prvotriednej hudby, štýlu, nezameniteľného žánru a rockovej klasiky jeho 20-ročnej kariéry. Skladateľ, producent a multiinštrumentalista balansujúci na rozhraní soulu, rocku a funku, ovplyvnený hudbou 60. a 70. rokov, je držiteľom štyroch ocenení Grammy. Okrem toho je viacnásobným víťazom v kategórii Najlepší rockový spevák.



Známy aj z filmov


V septembri 1989 vychádza jeho debutový album Let Love Rule. V americkej hitparáde sa presadil prvýkrát na konci júna 1991 s pesničkou It Ain't Over Til It's Over. Na svojom konte má desať štúdiových albumov, desiaty Strut vyšiel v septembri 2014. Z desiatky štúdiových albumov sa predalo 38 miliónov kusov na celom svete. Tento všestranný umelec sa objavil aj v hereckej úlohe vo filmoch The Hunger Games a The Hunger Games: Catching Fire. Kravitz si zahral aj v kritikmi pozitívne ocenených snímkach Precious a The Butler.

Vstupenky na koncert budú v predaji od piatku 15. decembra v sieti Ticketportal.

Komentáre