Hudba a film

Kristína má nový videoklip. Pieseň o rozchode dala režírovať žene

"Vnútorné pocity ženy znázorňuje sopka aj ďalšie prírodné elementy."

TASR, 11. apríla 2017 10:00
Kristína zverejnila nový videoklip. Foto: TASR/Andrej Galica
Speváčka Kristína prichádza s novinkou, je ňou videoklip k piesni Láska bombová. Hudbu zložil Martin Kavulič, text napísal Kamil Peteraj. Réžie klipu sa ujala Yvonne Vavrová a okrem speváčky v ňom účinkuje mladý herec Adam Jančina.

Dobrý tím


„Som veľmi rada že po polroku, čo vznikol tento nápad, vám môžem predstaviť môj nový videoklip. Tentoraz som ho zverila Yvonne Vavrovej, s ktorou ma zoznámil Kamil Peteraj. Je to vlastne po prvý raz, čo môj videoklip režírovala žena. Pri Yvonne Vavrovej som od začiatku pociťovala profesionalitu a zmysel pre dramaturgiu, čo si táto pieseň aj vyžadovala. Nakrúcalo sa v ateliéroch, prevažne na zelenom pozadí. V klipe si so mnou zahral aj herec Adam Jančina. Šaty do klipu som zverila do rúk pre mňa dvom najlepším slovenským módnym návrhárkam Jane Gavalcovej a Jane Pištejovej. O vizáž a vlasy sa postarala úžasná make up artistka Mirka Balúchová,“ uviedla pre médiá Kristína.



Surrealistický svet


„Láska bombová je skladba, ktorá má hlboký text a dramatickú hudobnú zložku. Pre mňa ako pre režisérku bolo veľmi podnetné sa popasovať, vymyslieť výtvarnú koncepciu a celý koncept tohto videoklipu, tak aby sme sa preniesli do inej dimenzie. Do sveta, kde sa bolestivé emócie transformujú do surrealistického až absurdného vizuálneho sveta. Pesnička Láska bombová je o vzťahu, ktorý sa skončil a ktorý ešte dohorieva v žene.



Metaforu som našla v sopke, ktorá vybuchuje, ktorá je na prvý pohľad tmavá a nič nevidíme na povrchu, podobne ako keď takzvane ticho trpíme a okolie nič netuší o našom súžení. Obrazové prírodné elementy ako oheň, ľad, zima a chlad pracujú vo vnútri tej ženy a vyjadrujú vyrovnávanie sa so stavom vecí a premietajú sa aj do vizuálnej roviny videoklipu,“
vysvetlila režisérka Vavrová.

Ďalej dodala: „S Kristínkou sa mi spolupracovalo výborne. Môžem povedať, že bolo pre mňa veľkým potešením pracovať s takou veľkou profesionálkou. Kristína je veľmi pracovitá, veľmi detailne si všíma svoju prácu, je náročná k sebe, ale aj k ostatným, čo vyžadujem vždy od svojich spolupracovníkov. Kristína je navyše aj veľmi hravá, veľmi rada skúša nové veci. Akýkoľvek nápad, ktorý som mala, bola ochotná aj na sebe hneď skúsiť. A v neposlednom rade je fotogenická a charizmatická.“



Nový album


Láska bombová je piesňou z nového albumu, na ktorom Kristína usilovne pracuje. „Nový album plánujem vydať v polovici mája, v týchto dňoch robíme posledné hudobné a vizuálne úpravy. Album bude žánrovo veľmi pestrý, bude na ňom okrem nových skladieb aj zopár starších známych singlov z predchádzajúceho obdobia ako sú Na bieleho koňa, Si pre mňa best, Na vysokej skale a iné," uzatvára Kristína.

TASR informovala Nora Krchňáková, PR manažérka spoločnosti Propaganda House.

ODPORÚČAME TIEŽ:
O. KANDRÁČ: Hudba je reč duše, musíte ju robiť s nasadením
Dáša Kostovčík, známa z Peter Bič Project, predstavila singel Balada
Film Agnieszky Holland je nadčasový, rozpráva o ženách i ekológii
Mobil so štyrmi kamerami… potrebujeme takéto inovácie?

Komentáre