Hudba a film

Kristína o filme Tri želania: To je to, čo Vianoce potrebujú v kinách

"Fantasy príbeh sa odohráva v rozžiarenom predvianočnom kúpeľnom meste, ktorému dominuje vyhlásený medzinárodný hotel trochu egocentrického hoteliera Bosáka."

TASR, 8. decembra 2017 10:00
Kristína Foto: TASR/Andrej Galica
Vo štvrtok 7. decembra vstúpila do kín vianočná snímka Tri želania. V pondelok si "film plný kúziel" v slávnostnej premiére pozreli diváci v Bratislave. Do českej kinodistribúcie vstupuje s názvom Přání k mání. Nadčasovým príbehom chcú tvorcovia nadviazať na tradíciu československých hraných filmov pre celú rodinu, ktoré sú pretkané fantáziou a kde sa môže splniť prakticky čokoľvek.

"Tri želania sú jednoducho vianočný príbeh a pre mňa návrat ku klasickým rodinným filmom, akými bol napríklad Pan Tau alebo Lucia postrach ulice," hovorí k snímke jej režisér Vít Karas, ktorý sa podpísal aj pod rozprávkovú snímku Princezná pre draka (2011). Filmovú novinku nakrútil podľa scenára Miroslava Adamca. "A hlavne je film o tom, čo sme schopní dosiahnuť, keď uveríme sami sebe," dodal k "vianočnej rodinnej komédii s magickými prvkami", ktorej nakrúcanie trvalo štyri mesiace. O mesiac dlhšie, ako bolo plánované. Predĺženie spôsobil sneh a chrípka, ktorá postihla detských hercov.

Fantasy príbeh sa odohráva v rozžiarenom predvianočnom kúpeľnom meste, ktorému dominuje vyhlásený medzinárodný hotel trochu egocentrického hoteliera Bosáka. Hlavný hrdina príbehu Albert, ktorého rodičia vystupujú v hotelovej kúzelníckej šou, je nešťastne zamilovaný do sestry svojho najlepšieho kamaráta. Vďaka dobrému skutku získa od čarovného deduška jedno želanie, s ktorým prichádza otázka - ako ho najlepšie využiť? Albert ho nechce úplne premárniť a neustále čelí nástrahám od tých, ktorí mu ho chcú vyfúknuť. Začína sa cesta za poznaním a veľkým rozhodnutím.



V hlavných úlohách sa predstavia Filip Antonio, Jitka Čvančarová, Martin Myšička, Lukáš Březina, Michaela Pecháčková, Jan Maršál, Vítězslav Jandák, Jan Vondráček. Ďalej hrajú Ivan Romančík, Marián Slovák, Lukáš Latinák, Oliver Oswald, Simona Babčáková, Milan Šteindler a iní.

"Na filme som prvý raz ako divák, dúfam, že to bude veľmi dobré. Hrám tam čarovného deduška, niečo ako Pan Tau, žiaľbohu, je to menšia postava. Tento film mal byť pôvodne televízny, vysielať sa mal cez Vianoce. Keď som robil v Bratislave dabing, dozvedel som sa, že to pôjde do kín, čo nebolo v pláne. V televízii to pôjde až o rok," povedal pre TASR pred bratislavskou premiérou Marián Slovák, ktorý sa netají svojím kladným vzťahom k rozprávkam. "Pre deti robím rád, je to veľmi dobrá vec. Mám rád deti, mám rád rozprávky," podčiarkol herec.

Titulnú pieseň naspievala Kristína, pre ktorú sú Tri želania už treťou príležitosťou byť súčasťou filmu. "Tentoraz iba ako speváčka, ale aj tak som za to veľmi vďačná. Veľmi som sa tešila, keď som dostala ponuku a mala som ešte aj možnosť pozrieť si Tri želania v pracovnej verzii. Je to tak nádherné - príjemný, pohodový film," povedala pre TASR Kristína. "Myslím si, že to je to, čo Vianoce potrebujú v kinách, v televízii. Ja celkovo milujem Vianoce a úplne som si zamilovala tých malých hercov, ktorí tam hrajú," dodala speváčka, ktorá si úlohu herečky vyskúšala v snímkach Život je život a Johankino tajomstvo. V Troch želaniach síce nehrá, k vianočnému filmu však naspievala skladbu Sympatie z dielne autorského tímu Kamil Peteraj a Martin Kavulič.

Producentom filmu je Česká televízia, koproducentmi Promea Communication a TV Markíza.

ODPORÚČAME AJ:
James Blunt sa budúci rok vráti do Bratislavy
Skupina Gladiator koncertuje na prvom akustickom turné po Slovensku
Páčil sa vám film Čiara? Pozrite si ho doma aj s bonusovými scénami
Pavol Barabáš uviedol do života 2DVD Vábenie výšok

Komentáre