Hudba a film

Kristína Farkašová pokrstila tretiu knihu a pripravuje seriál

"Prezradila, že rolu hlavnej hrdinky v pripravovanom komediálnom seriáli prijala po dlhom prehováraní."

TASR, 19. januára 2018 9:00
Herečka Kristína Farkašová Foto: TASR/Martin Baumann
Novinku Som nový človiečik uviedla v deň svojich menín (16. 1.) v bratislavskom Martinuse spisovateľka, herečka, moderátorka a najznámejšia slovenská mama Kristína Farkašová. Po bestselleroch Som mama a Stále som mama prináša tretiu knižku, ktorú venovala nielen mamám či rodičom, ale aj malým človiečikom - deťom. "Bábätkovský" zápisník, v ktorom môžu rodičia zaznamenať pre svojho nového človiečika to najpodstatnejšie - jeho začiatok, vyšiel v decembri vo vydavateľstve Ikar a predalo sa z neho už 4600 kusov.


Ilustrácie od Borisa Farkaša


"Kristínka sa veľmi jednoduchým spôsobom snaží zachytiť rok života človiečika, že keď dospeje, aby si vedel pripomenúť pomocou rodičov a poznámok, aký bol, čo robil, aké mal zvyklosti," povedala pre TASR vydavateľka Gabriela Belopotocká na margo vtipnej knižky, ktorá je opäť zaujímavo graficky stvárnená a ilustrovaná hercom Borisom Farkašom.

"Teším sa, že aj iné matky sú také premotivované ako ja," komentovala úspech novej knihy autorka. Špeciálny zápisníček pre nového človiečika, z ktorého mu môžu rodičia vytvoriť naozajstnú knižku, podľa Kristíny Farkašovej na trhu chýbal. Bez gýčov a fotiek spiacich detičiek, ktoré s realitou nemajú veľa spoločného.

Jednoduchosť a vtip


Autorka od rodičov nechce žiadne dlhé "vypisovačky" ani slohové práce, takže mamy sa nemusia báť, že sa na materskej narobia ešte viac. Stačí zaškrtnúť, zakrúžkovať, kde-tu dodať slovko. "Ako matka dobre viem, že každá sekunda voľného času je dôležitá a že môj mozoček sa po odkojení už do pôvodného stavu nikdy úplne nevrátil. Preto je knižka naozaj jednoduchá, ponúka množstvo vtipných, veselých i zúfalých možností na odškrtávanie," dodáva ku vtipnému i dojímavému osobnému zápisníčku.



Tri krstné mamy


Novinku uviedli do života umelým mliekom i kávovým peelingom tri krstné mamy - speváčka Barbora Švidraňová, ktorá v máji očakáva svoje prvé dieťa, lekárka Darina Chovancová a moderátorka Darina Mikolášová s adoptovaným synom Jakubkom.

"Je to iná kniha ako predchádzajúce dve z toho dôvodu, že som ju nepísala ja, ale autormi sú vlastne rodičia, ktorí ju napíšu svojmu malému človiečikovi, ja som im len pomohla, dodala som polotovar," povedala pre TASR Farkašová. "Takýchto zápisníčkov pre bábätká je veľa, ale úplne nezapadali do škály mojej osobnej estetiky, takže som si musela vyrobiť vlastný, aby som bola spokojná. Som matka žijúca v realite, na môj vkus gýčovejšie knižky neboli moja šálka kávy," vysvetlila s úsmevom herečka.

Nový seriál


Odkedy sa stala mamou, odmietala televízne spolupráce. "Teraz som sa nechala ukecať, lebo veľmi voľne na motívy prvej knižky Som mama sa bude nakrúcať seriál pre TV Joj. Od budúceho týždňa začíname," prezradila s tým, že v pripravovanom komediálnom seriáli prijala rolu hlavnej hrdinky po dlhom prehováraní.

"Môjho partnera, s ktorým mám jedno náhodné rande a hneď z toho som tehotná, hrá český režisér Jiří Havelka, ktorého ste mali možnosť vidieť napríklad v seriáli Až po uši," doplnila k novinke, ktorú produkuje herečka Michaela Čobejová a zahrajú si v nej aj Zuzana Kanócz, Ján Dobrík, Štefan Martinovič, Boris Farkaš, Anna Šišková či Marcel Ochránek. Farkašovej dvojičky Elu a Matildu diváci v seriáli neuvidia. "Nenosím ich ani na verejné podujatia, keď budú väčšie a budú chcieť samé chodiť, tak nech chodia, ale nechcem z nich spraviť druhé Olsenové," uzavrela s úsmevom.

Českého režiséra Jiřího Havelku môžu diváci poznať zo seriálu Až po uši. Na snímke s herečkou Aňou Geislerovou. Foto: HBO


Kristína Farkašová je vyštudovaná dramaturgička, skúsená herečka, ktorá hrala vo viacerých slovenských aj českých filmoch, divadelných predstaveniach, muzikáloch a seriáloch. Za rolu Kláry v českom filme Pouta bola nominovaná na Českého leva za najlepší ženský výkon v hlavnej úlohe. Je zároveň moderátorkou televíznych relácií. Venuje sa písaniu, začínala ako úspešná blogerka pod vlastnou značkou Koláčová. Svoje spisovateľské schopnosti neskôr pretavila do dvoch úspešných kníh Som mama a Stále som mama (obe vyšli v Ikare). Kniha Jsem máma vyšla aj na českom trhu. Príležitostne sa venuje účinkovaniu v stand-upoch. Je mamou na plný úväzok - vychováva dvojičky Elu a Matildu. Pod mnohými marketingovými značkami navrhuje tričká a vytvára vtipné doplnky.

Komentáre