Hudba a film

Kirschner, Predná, Kristína: Čo chystajú v novom roku?

"Medzi plánmi do nového roka nájdeme nové single, klipy, ale aj netradičné predsavzatie. K čomu sa Kristína odhodláva už tretí rok?"

Veronika Rosputinská, 16. januára 2014 10:00
Speváčka Jana Kirschner Foto: TASR/Michal Svítok


Populárne slovenské speváčky prezrádzajú, čo ich čaká a neminie v roku 2014. Tešiť sa môžeme na nové single, klipy i vystúpenia.

Moruša bude Čierna


Speváčka Jana Kirschner má za sebou veľmi úspešný rok, najmä vďaka projektu Moruša Biela, s ktorým absolvovala slovenské turné. Na pokračovanie tohto projektu sa môžeme tešiť už tento rok. Moruša bude Čierna a speváčka ju predstaví na našom najväčšom festivale - Pohoda v Trenčíne.

„Na Pohodu sa teším, je to pre mňa hudobná udalosť roka! Britskí muzikanti, s ktorými sa stretávam, tento festival veľmi dobre poznajú a hovoria o ňom ako o jednom z najlepších festivalov v Európe,“ neskrýva spokojnosť. Vyzdvihla aj Michala Kaščáka, hlavného usporiadateľa festivalu, ktorého si veľmi váži, aj preto, lebo jej dal šancu stať sa jedným z prvých popových interpretov na festivale. „Ten prvý koncert na Pohode bol jeden z mojich najkrajších koncertov vôbec, na ktorý aj fanúšikovia doteraz spomínajú,“ prezradila.

Štiavnický klip


Speváčka Zdenka Predná nezaháľa a už na začiatku roka predstavuje nový videoklip. Vznikol k jej novému singlu Dýcham z aktuálneho albumu Amulet. Zdenka stojí za textom skladby a tiež sa podieľala aj na hudbe. Videoklip, o ktorý sa režisérsky postaral Braňo Jašš, sa nakrúcal štyri dni v Banskej Štiavnici, odkiaľ speváčka pochádza. Zdenka sa rozhodla, že v klipe bude prirodzená, bez množstva mejkapu či predĺžených vlasov.

Zdenka Predná v roku 2011. Foto: TASR/Martin Baumann
„S klipom som veľmi spokojná. Braňo Jašš je veľmi citlivý režisér. Vôbec som si nevedela predstaviť, ako to bude vo finále vyzerať, no výsledok ma naozaj dojal. Navyše, v klipe sú krásne scény z mojej rodnej Štiavnice. Myslím si, že teraz už všetci pochopia, čo ma na nej tak láka,“ prezrádza.

Do nového roka má Zdenka aj množstvo pracovných plánov. Chcela by ísť na turné, nakrútiť ďalší klip a tiež pripravovať materiál na ďalší album „Tiež sa veľmi teším z projektu DoleDole. Každopádne, nič striktne neplánujem, teším sa, čo mi život v pravý čas prinesie. Chcem byť čo najviac šťastná a užívať si život,“ uzatvára Zdenka.

Kristína chce vodičák


Zaujímavé novoročné predsavzatie si dala speváčka Kristína, rada by si konečne urobila vodičský preukaz, k čomu sa odhodláva už tretí rok. „Na šoférovanie sa veľmi teším, a preto verím, že tento rok si na to už nájdem čas,“ hovorí Kristína. Okrem toho má aj veľa pracovných plánov: „V tomto roku plánujem dokončiť svoj štvrtý pripravovaný album a minimálne na jednu z piesní nakrútiť videoklip. Okrem toho mám ešte veľa plánov, na ktorých pracujem, ale nerada ich všetky prezrádzam, pretože radšej prekvapujem.“

Speváčka Kristína v roku 2011 Foto: TASR/Martin Baumann
Od Kristíny sme sa dočkali nového singlu Letím v duši, o ktorom speváčka tvrdí, že je jej darčekom pre verných fanúšikov za ich priazeň v roku 2013. „Venovala som ho mojim úžasným fanúšikom ako poďakovanie za rok 2013. Hlavne vďaka ich podpore a priazni to bol pre mňa skvelý rok,“ prezradila.

O plánoch speváčok informovala Nora Krchňáková z Propaganda house.

Komentáre