Hudba a film

Kino novinky týždňa: Ikonická Godzilla ožíva!

"Ohlušujúci rev, veľkolepé efekty, to všetko naznačuje poriadne drahý film. Viac prezradí trailer."

Veronika Rosputinská, 14. mája 2014 10:00
Foto: Youtube screenshot


V polovici mája sa aj Slovensko dočká oficiálnej premiéry novej Godzilly, okrem toho nás čaká jedna novinka švédskej produkcie, na koniec sveta sa pocestuje trabantom a chýbať nebude ani nový animák.

Godzilla


Nová Godzilla, monštrum originálne z japonskej produkcie, vytvorili produkčné spoločnosti Warner Bros, Legendary Pictures a Disruption Entertainment. Režisérsky film zastrešil Gareth Edwards, o scenár sa postarali Max Borenstein a Dave Callaham. Od filmu a najmä od príbehu verejnosť očakáva veľa, už teraz má na portáli IMDb.com netradične vysoký rating 9,1 z desať. Viac o deji sa dozviete v tomto článku.


Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol


Film zo švédskej produkcie má črty akčnej komédie a dokazuje, že ani storočný človek nemusí byť nudný „suchár“ s večne zlou náladou. Alan Karlson je jednoducho človek, ktorý vie všetko brať s humorom. A ktorý prežil neuveriteľný život. V skratke pár lákadiel – Alan ukončil školu ako 9-ročný, vrhol sa na výrobu výbušnín a hoci sa moc v politike nevyznal, vždy bol súčasťou veľkých vecí. Napríklad zachránil život Winstonovi Churchillovi...


Hurá do praveku!


Animovaný film americko-kórejskej produkcie zachytáva priateľstvo 12-ročného Ernieho a jeho najlepšieho priateľa Maxa. Dôležitou postavou príbehu je aj Julia, Ernieho mladšia sestra, ktorá typicky, na chlapcov žaluje, ale v skutočnosti chce byť súčasťou ich partie. Čerešničkou na torte je otec – vynálezca, ktorý zostrojí stroj času. Ako to celé dopadne?


Trabantom až na koniec sveta


Cestopisný dokument Dana Přibáňa zachytáva dobrodružnú výpravu Južnou Amerikou. Lákavý je najmä fakt, že ústredným dopravným prostriedkom sú kultové trabanty. Film je posledným z trilógie – predchádzali mu snímky Trabantom Hodvábnou cestou a Trabantom naprieč Afrikou. Viac o filme sa dočítate v tomto článku.

Komentáre