Hudba a film

Kino novinky týždňa: Skutočný príbeh nesmelého talentu

"Do kín sa tento týždeň dostáva komediálno-dramatický film Životná šanca inšpirovaný skutočným príbehom nesmelého mladíka, ktorý svojím spevom v talentovej súťaži prekvapil celý svet."

Veronika Rosputinská, 19. februára 2014 6:00
Záber z filmu Životná šanca Foto: Youtube


Aj tento týždeň prináša do našich kín nové filmy. Medzi najočakávanejšie premiéry patrí dráma s prvkami komédie Životná šanca, ktorá je sfilmovaním príbehu z prvej série britskej talentovej súťaže.

Životná šanca


Kto ešte nevidel žiadnu časť z nejakej talentovej súťaže, prípadne aspoň video na sociálnej sieti zachytávajúce úspech či prepadák šou, nech zdvihne ruku. Neočakávam, že nejaká vystrelí. Talentové súťaže sú totiž vo svete veľkým trendom a ich verzie sa vysielajú v desiatkach krajín. Jeden z jej víťazov už inšpiroval aj filmárov. Brit Paul Potts, nesmelý predavač, si záujem poroty aj divákov vyslúžil krásnym prednesom opernej árie. Teraz sa jeho príbeh dostáva do našich kín.


Klub poslednej nádeje


V kinách tento týždeň očakávame aj premiéru kritikmi vyzdvihovanej drámy, ktorej dej sa odohráva koncom osemdesiatych rokov. Hlavný hrdina, elektrikár a príležitostný jazdec rodea, sa dozvedá, že má AIDS a posledné dni života. S tým sa však nechce zmieriť a je rozhodnutý urobiť všetko preto, aby sa zachránil. Aj pašovať neschválené lieky z Mexika...


Futurologický kongres


Medzi novinkami týždňa je aj tento animovaný film, ktorý na základe poviedky sci-fi autora Stanislawa Lema sfilmoval Ari Folman. Hlavnou hrdinkou je starnúca herečka, ktorá dostáva čoraz menej úloh a preto pristúpi na ponuku filmového štúdia, ktoré chce naskenovať jej telo, emócie aj pohyby a vytvoriť tak virtuálnu – a najmä – nestarnúcu hviezdu. Vo filme sa animované časti kombinujú s hereckými výkonmi. Zaujímavé a niečo iné, ako to, na čo sme z kín zvyknutí.



Babovřesky 2


V kinách nás čaká aj pokračovanie úspešnej komédie Zdenka Trošku a začína sa tam, kde sa jednotka skončila. Klebetnica Horáčková uteká oproti hokejistom, ktorí prišli za kamarátom na chalupu. Zosnová plán, ktorého cieľom je, aby sa jeden z hokejistov zahľadel do jej vnučky. Svoj plán samozrejme prezradí aj kamarátkam.

Komentáre