Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Hráči so smrťou a Dezertér zo série Záhradníctvo

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 28. septembra 2017 8:00
Záber z filmu Hráči so smrťou Foto: Itafilm

Hráči so smrťou


V mysterióznom thrilleri sa skupina študentov medicíny snaží dostať odpoveď na otázku, či existuje život po smrti. Opakovane sa dostávajú do stavu klinickej smrti, no stále nebezpečnejšie experimenty si na každom z nich vyberú svoju daň...


Amityville: Prebudenie


Bella, jej dvojča James a malá sestra Julieta, sa s mamou presťahujú do nového domova. Hlavným dôvodom je, že potrebujú ušetriť peniaze, aby mohli platiť nákladnú lekársku starostlivosť pre Jamesa, ktorý je v kóme. Stručne povedané, sú v situácii, keď si nemôžu príliš vyberať a dom Amityville im plne vyhovuje.

Naviac James nielenže neočakávane príde k vedomiu, ale začne sa aj zázračne uzdravovať. Bohužiaľ, toto je pre obyvateľov domu pravdepodobne posledná dobrá správa a ich radosť netrvá dlho. V dome sa začnú diať rôzne desivé nadprirodzené veci a Bella začína mať podozrenie, že jej matka im o ich novom domove nepovedala všetko. Jej zlá predtucha sa čoskoro potvrdí. Bella zisťuje, že žijú v nechválne známom dome Amityville, o ktorom sa už dlhé roky rozprávajú strašidelné a krvavé príbehy. Teraz sa potvrdzuje, že to nie sú len legendy a boj o prežitie v dome plnom zla práve začína.



Záhradníctvo: Dezertér


Druhá kapitola rodinnej kroniky sa odohráva na pozadí revolučných udalostí v rokoch 1947-1953. Hlavnou postavou je majiteľ štýlového kaderníckeho salónu Valentino v centre Prahy, Otto Bock (Jiří Macháček), a jeho rodina, ktorú tu zamestnáva. Firma je pre neho zmyslom života a po všetkom vojnovom utrpení sa vracia späť ako renomovaný šéf aj so svojou manželkou Elou (Gabriela Míčová) a jej sestrami Bedriškou (Klára Melíšková) a Vilmou (Aňa Geislerová). Sestry prežili vojnu a nemeckú okupáciu a spoločne sa starali o malé deti svojich manželov, ktorých zatkli za účasť v odboji. Všetci s obrovským nadšením budujú svoj sen, ale prichádza ďalšia rana - februárový komunistický prevrat. Ottova firma je vyvlastnená štátom a jemu sa po druhýkrát rozpadá svet...



Křižáček


Chlapec Jeník utiekol z domu uchvátený rozprávaním o detských križiackych výpravách. Jeho otec, skutočný rytier, sa vydáva na cestu, aby ho našiel. Otcova výprava je cestou do jeho vlastného povedomia, v ktorom sa stretáva so svojím najväčším strachom. Nachádza miesta, kde sa syn objavil, avšak vždy príde neskoro. Nachádza len svedkov, ktorí mu poskytujú aspoň to málo informácií, aby mohol poskladať osud svojho syna. A nájsť ho. Film odohrávajúci sa v období stredoveku vznikol na motívy epickej básne Jaroslava Vrchlického Svojanovský křižáček.



Španielska kráľovná


Po druhej svetovej vojne začínajú do fašistického Španielska prichádzať filmári. Napriek vláde pevnej ruky generála Francisca Franca tu nachádzajú zázemie a skvelé lokácie, v ktorých by mohli nakrútiť veľkolepý film o kráľovnej Izabele I. Práve Franco je do projektu mimoriadne zainteresovaný a je pripravený vložiť do neho nemalé peniaze. Nevie však, že režisér nikdy nenakrútil zvukový film, scenárista nikdy nenapísal kvalitný scenár a producent nikdy nevyprodukoval nič kvalitné. Jedinou skutočnou hviezdou celého projektu je Macarena Granada (Penélope Cruz), ktorá strávila niekoľko rokov v Hollywoode. Po návrate do Španielska Macarena zisťuje, že väčšinu kolegov už kedysi stretla pri nakrúcaní snímky Dievča tvojich snov, no profesionalita tejto tvorivej filmárskej skupiny sa od tej doby výrazne nezmenila.



ODPORÚČAME TIEŽ:
Highlighty týždňa: Akademici vybrali slovenského kandidáta na Oscara
Vanda vydáva nový album Valor, chce ním zaujať aj Južnú Ameriku
Spoločnosť Netflix pripravuje seriál o pápežoch súčasnosti
Do kín mieri Dezertér, druhý diel Hřebejkovej trilógie Záhradníctvo

Komentáre