Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Pat & Mat: Zimné dobrodružstvá a Creed II

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 22. novembra 2018 8:00
Záber z filmu Pat & Mat: Zimné dobrodružstvá. Foto: TASR

Pat & Mat: Zimné dobrodružstvá


Blíži sa zima a naši kutilovia Pat a Mat to nemôžu nechať len tak, a o to viac ak ich “zaskočí“ snehová nádielka. Ako si poradia s vianočnou výzdobou ich nových domov a aké vianočné darčeky si podarujú pod vianočným stromčekom? A majú vlastne naši majstri vianočný stromček, taký ako ho poznáme, alebo si vyrobia svoj vlastný „kutilský“? Čo urobí Pat a Mat so snehovou kalamitou, ktorá sa im napadá na záhradu a aký nový stroj a riešenia vymyslia? Po zábave na snehu príde určite vhod horúca sauna, tak prečo by si ju rovno nepostavili. A čo tak vyrobiť si vlastný betlehem a osláviť Silvestra.

Pre našich majstrov to nie je žiadna komplikácia prekážkou a žiadna výzva dostatočne veľká. Pat a Mat a ich zimné dobrodružstvá, tak to tu ešte nebolo!



Až přijde válka


Peter Švrček, 18-ročný mladík, býva u rodičov a na prvý pohľad sa nijak neodlišuje od svojich vrstovníkov. Cíti sa však byť vlastencom a pred niekoľkými rokmi založil organizáciu Slovenskí Branci. Jeho intenzívnym vojenským výcvikom „k obrane a zachovaniu národa“ uprostred slovenských lesov prešlo viac ako dvesto mladých mužov hľadajúcich vedenie a vlastnú identitu. V maskáčoch a s maketami samopalov sa podrobujú Petrovým autoritatívnym sklonom. Peter verí, že jeho organizácia má budúcnosť a plánuje jedného dňa odložiť uniformu a osloviť masy – už ako politik.



Creed II


Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje – so životom i sám sa so sebou. Snaží sa zo všetkých síl, aby sa venoval svojim najbližším a zároveň nezanedbával prípravu na dôležitý súboj v ringu. Čaká ho silný súper, ktorého meno sa navyše spája s dávnym nešťastím v jeho rodine, a blížiaci sa zápas bude preto nielen náročný, ale i veľmi osobný. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svojom boku sa Adonis pokúsi naplniť dávny odkaz a získať odpoveď na otázku, za čo sa oplatí bojovať. CREED II je filmom o návrate, ktorý oživí spomienky a znovu pripomenie, čo robí šampióna šampiónom. Posolstvo znie jasne – nezáleží na tom, ako ďaleko vo svojom živote zájdeš, tvoja minulosť a tvoja rodina bude vždy s tebou.



Dilili v Paríži


Animovaná rozprávka Dilili v Paríži je ďalším filmom z dielne Michela Ocelota, ktorý nám prostredníctvom dobrodružstva malého dievčatka priblíži obdobie belle epoque v dejinách Francúzska. Odvážna Dilili spolu so svojím kamarátom Orelom sa vydajú po stopách spolku, ktorý stojí za únosmi dievčat v Paríži. Mladí hrdinovia stretnú počas svojho „vyšetrovania“ významné osobnosti tej doby - od Marie Curie až po Marcela Prousta. Každá z nich im poskytne pomocnú ruku či indíciu. Dostanú sa na pozoruhodné miesta, do tajomného prípadu sa prelína mágia a na jeho konci sa tradične stretne dobro so silami temna.



Mimi a Líza: Záhada vianočného svetla




Mladí zabijaci


Máte v telefóne chúlostivé fotky? Thriller Mladí zabijaci názorne, brutálne a komicky ukazuje, čo s človekom urobí, keď sa takéto obrázky dostanú „von“.



Úsmevy smutných mužov


Úsmevy smutných mužov je celovečerný film podľa rovnomenného knižného bestselleru Jozefa Formánka. Miestami vtipný, miestami smutný. Svoju tragikomédiu "o chľaste, vôli a vesmíre" rozpráva úspešný spisovateľ, ktorý k práci aj k rozprávaniu sa s inými ľuďmi potrebuje najskôr len pohárik a neskôr aj celú fľašu. V liečebni sa potom Jozef stretáva s ďalšími osudmi tých, ktorí sú, či donedávna boli, v pití alkoholu ozajstnými majstrami. A vznikajú tú priateľstva a situácie, ktoré v obyčajnom živote ani nie sú možné.

Komentáre