Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Paddington 2 a Život za život

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 30. novembra 2017 8:00
Záber z filmu Paddington 2 Foto: forumfilm

Paddington 2


Paddigton si po svojom prvom veľkom dobrodružstve šťastne nažíva s rodinkou Brownovcov na predmestí Londýna. Obľúbili si ho aj všetci susedia a známi, pretože všade rozdáva radosť... a samozrejme marmeládu. Jeho milovaná teta Lucy bude mať onedlho 100 rokov a Paddington musí nájsť nejaký skvelý narodeninový darček. Pri pátraní po ňom zablúdi aj do starožitníctva pána Grubera, kde objaví nádhernú rozkladaciu knihu. Je však príliš drahá, a preto si musí najskôr zarobiť nejaké peniaze rôznymi pomocnými prácami. Keď kniha zmizne, je na Paddingtonovi a Brownovcoch, aby odhalili skutočného zlodeja...


Život za život


Všetko začína v noci, troma mladými surfistami na búrlivom mori. O niekoľko hodín neskôr, po ceste domov , prichádza k nehode. Devätnásťročný Simon je prevezený do nemocnice v Le Havre v kóme – lekári zisťujú, že jeho mozog je mŕtvy. Nažive ho udržujú len prístroje. Medzitým v Paríži čaká žena na transplantáciu orgánov, ktorá jej môže dať šancu na nový život.

Nádych lásky


Robin Cavendish a jeho manželka Diana sú okúzľujúci mladý pár. Obaja milujú cestovanie a dobrodružstvá. Počas pobytu v Keni mladý Robin ochrnie a prognózy lekárov nie sú príliš optimistické.

Robin sa nevie zmieriť s myšlienkou celoživotného pripútania na lôžko. Diana sa stotožní s jeho prianím a napriek zásadnému nesúhlasu doktorov odvezie Robina z nemocnice domov.

Láska mladých manželov je oveľa silnejšia než nepriazeň osudu. Rozhodnú sa neprežívať – ale žiť naplno s každým nádychom. Začnú cestovať po svete a ich odvaha, humor a vášeň menia životy ďalším ľudom.


7 sestier


Sedem životov, sedem sestier, jedna spoločná identita. Originálny akčný dystopický triler o siedmych identických sestrách, ktoré taja svoju existenciu pred okolitým svetom. Dokiaľ jedna z nich nezmizne. Preľudnený svet v roku 2073 sa riadi drastickým zákonom jedného dieťaťa na rodinu. Keď úrady zistia priestupok, mladší súrodenec je automaticky odobraný. V jednom byte sa ale už 30 rokov skrýva a žije sedem sestier. Vyzerajú rovnako, no predsa je každá z nich iná. Pre pohyb a fungovanie vo vonkajšom svete využívajú všetky jednu identitu, kde vystupujú ako jedna osoba a žijú jeden spoločný oficiálny život. Chodia do školy, do práce, s kolegami do baru, vzťahy majú iba na jednu noc. Každá zo sestier chodí von iba jeden deň v týždni. V pondelok vychádza Pondelok, Utorok v utorok, a tak ďalej. Ich systém funguje skvele počas mnohých rokov až do toho dňa, kedy sa Pondelok nevráti domov. Šesť zvyšných sestier musí opustiť svoj úkryt a zistiť, čo sa stalo. Akákoľvek chyba ich ale môže prezradiť a ich život sa z pevného pokojného poriadku mení v napínavú futuristickú akciu plnú adrenalínu a nečakaných momentov.


Kožená tvár


V Texase sa niekoľko rokov pred krvavým masakrom motorovou pílou odohrala tragická udalosť, ktorá stvorila monštrum.


Zabitie posvätného jeleňa


Steven Murphy je úspešný kardiochirurg, ktorý žije v luxusnej vile s krásnou ženou a dvoma deťmi zdanlivo pokojný život. Prečo ale po práci vyhľadáva spoločnosť čudáckeho teenagera Martina, ktorému sa snaží dávať otcovské rady do života? A prečo sa Martin stále viac vtiera do Stevenovej nenápadne čudáckej rodiny? Odkiaľ sa berú nevysvetliteľné tragické udalosti, ktoré premenia život Murphyovcov v úplné peklo? Kľúčová osobnosť gréckej divnej vlny Jorgos Lanthimos so svojou dvornou scenáristkou Efthymis Filippou vytvoril modernú parafrázu antickej drámy o neodvratnej vine a krutom treste, vyšinutú meditáciu o vzťahu medzi symbolickým a reálnym. Precízne herectvo, majstrovská práca kamery Thimiosa Bakatakisa, trierovsky hutná atmosféra, ťaživo pomalé tempo, lámanie tabu a ľahké náznaky čierneho humoru charakterizujú tento „klinický horor“, v ktorom platí: oko za oko, srdce za srdce.


ODPORÚČAME AJ:
Nightwish oslávi 20. narodeniny aj na Slovensku
Národný park vo Virgínii predával víno značky Trump
Obrazom: Princ Harry sa zasnúbil s touto herečkou

Komentáre