Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Pacific Rim: Povstanie a Králik Peter

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 22. marca 2018 8:00
Záber z filmu Pacific Rim: Povstanie. Foto: Cinemart SK

Pacific Rim: Povstanie


Kaiju versus Jaegeri. Monštrá z vesmíru versus pilotovaní obrí roboti. Druhé kolo. Vo výpravnom akčnom sci-fi Pacific Rím: Povstanie sa opäť hrá o planétu Zem a my prehrávame.


Králik Peter


Rebelský králik Peter žije svoj veselý bezstarostný život spolu s ostatnými zvieratami na farme. Nový majiteľ statku sa však o svoj životný priestor deliť nemieni - a už vôbec nie so zvieratami. Začína sa tak bizarná vojna o teritórium medzi ním a obyvateľmi záhrady.


Oni 2: Nočná korisť


Malo to byť príjemné rodinné stretnutie v chatovej osade na brehu jazera, ale na miesto určenia dorazila iba jediná rodina. Všade je úplné ticho a nikde v okolí nikoho nie je vidno...až kým sa večer neozve zvonček na dverách. Za nimi stoja traja psychopati v strašidelných maskách a nožmi v rukách. Práve našli svoju korisť a lov sa môže začať. Rodičia alebo deti? Kto bude silnejší a prežije?


Mária Magdaléna


Mária Magdaléna je životopisnou drámou o jednej z najtajomnejších ženských postáv našej civilizácie. Napráva obraz očitej svedkyne umučenia a vzkriesenia Ježiša Krista, z ktorej dejiny urobili prostitútku.


Sloboda


Nora (40) odchádza od svojho muža a dvoch detí bez jediného slova. Je vedená nevysvetliteľnou silou. Chce byť slobodná. Najskôr odchádza do Viedne, kde stretáva mladšieho muža, ale má pocit, že kultúrne príbuzné prostredie jej neposkytlo dostatočnú slobodu, preto odchádza do Bratislavy. Spoznáva sa s mladou striptérkou Etelou a jej manželom Tamásom, začína nový život.

Rodin


V roku 1880 získava revolučný sochár a autodidakt Auguste Rodin svoju prvú štátnu zákazku: Bránu pekiel. Žije s Rose, svojou starou partnerkou, keď vo svojich dvadsiatich štyroch rokoch spoznáva mladú nadanú žiačku Camille Claudel. Tá sa najprv stáva jeho asistentkou a neskôr i milenkou. Po ich rozchode, z ktorého sa Camille nikdy nespamätá, pokračuje sochár zaujato v práci na svojom diele, ktorého zmyselnosť vyvoláva záporné reakcie i nadšenie. Snímka Jacquesa Doillona objavuje Rodina ako erotikou nabitého senzualistu, pre ktorého je proces tvorby hlboko sexuálnym zážitkom.


Darebák a pretekárka


Gino stretne Bénédicte a je to z toho láska. Veľká. Spaľujúca. Lenže Gino má tiež tajomstvo. Také, ktoré je nebezpečné pre neho i jeho okolie. S Bénédicte budú musieť za svoj vzťah bojovať: proti všetkému a proti všetkým a zároveň tak trochu i sami so sebou.

Komentáre