Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Blade Runner 2049 a Brazil

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 5. októbra 2017 9:00
Blade Runner 2049 Foto: Itafilm

Blade Runner 2049


Blade Runner 2049 sa odohráva tridsať rokov po prvom filme. Na scénu prichádza nový blade runner menom K (Ryan Gosling), aby odhalil tajomstvo, ktoré môže uvrhnúť zvyšky spoločnosti do chaosu. Jeho pátranie ho privedie až k bývalému blade runnerovi (Harrison Ford), ktorý bol tridsať rokov nezvestný…


Brazil


Tak ako jeho snímka Dvanásť opíc, tak aj tu umiestil Terry Gilliam príbeh do ťažko definovateľného obdobia v budúcnosti, kde armády bezmenných úradníkov strikne dodržiavajú kancelársku etiku a na každom rohu ich sprevádzajú fantaskné prístroje modernej doby. Sam Lowry je tiež úradník. Sníva o živote mimo technológií len so ženou svojich snov. Stretáva sa s Jill, ženou z jeho snov. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá a systém nakoniec dostane každého.

Hora medzi nami


Fotoreportérka Alex (Kate Winslet) sa ponáhľa na vlastnú svadbu, ktorá sa má konať za dva dni. Na letisku sa však vyskytnú neočakávané problémy a pravidelné lety sa zastavia v dôsledku blížiacej sa búrky. Na letisku sa stretne s Benom (Idris Elba), lekárom, ktorý sa ponáhľa na dôležitú operáciu. Keď sa týmto dvom náhodným pasažierom podarí nájsť pilota, ktorý s nimi odletí obom im odľahne. Ich radosť však vyprchá v okamihu, keď pilot dostane mŕtvicu a lietadlo sa zrúti na zem. Ben a Alex síce prežijú, ale ocitnú sa uprostred zasnežených hôr bez nádeje na záchranu. Vysielačka je zdemolovaná, pilot je po smrti a okolo nich je len sneh, hory, skaly a neobývaná divočina. Keďže let nebol ohlásený nikto nehľadá stratené lietadlo.


Esá z pralesa


Mauric vyzerá síce ako obyčajný tučniak, ale vo vnútri jeho hrude bije statočné srdce tigra. Veď bol vychovaný hrdou a silnou tigricou. Mauricovým snom je, stať sa najlepším bojovníkom kung-fu na svete. To však nebude vôbec ľahká úloha, pretože vyniká skôr neohrabanosťou a nemotornosťou, ale nedá sa mu odoprieť obrovská odhodlanosť a bojovnosť.

So svojimi zvieracími priateľmi tvorí bandu známu ako Esá z pralesa, ktorá sa snaží udržiavať v džungli poriadok a spravodlivosť. Presne tak, ako to kedysi robila jeho matka tigrica.

Na vedúce miesto v pralese si brúsi zuby zákerný žoldnier paviánov, koala Igor, ktorý nadovšetko miluje chaos a so svojou armádou hlúpych opíc, chce raz a navždy zničiť celú džungľu. Esá z pralesa sa neohrozene a nebojácne postavia tomuto zloduchovi na odpor, začína sa boj o prales.


O tele a duši


Maďarský film O tele a duši, prostredníctvom ktorého sa režisérka Ildikó Enyedi vrátila po dlhých osemnástich rokoch na medzinárodnú scénu, je nekonvenčná love story dvoch odlišne zmrzačených ľudí: starnúceho finančného riaditeľa bitúnku a mladej uzavretej kvalitárky mäsa. Obaja hrdinovia, postupne ohromení zistením, že majú rovnaké sny, sa ich postupne pokúšajú spoločne plniť.


Tá, ktorá odišla


V roku 1997, po tridsiatich rokoch vo väzení, vstupuje Horácia do úplne cudzieho sveta: manžel jej zomrel a hoci sa znovu skontaktovala s dcérou, svojho syna nájsť nemôže. Čoskoro však zistí, čo sa nezmenilo – moc a výsady elít. Iróniou zostáva, že Horáciin bývalý aristokratický milenec Rodrigo, ktorý zosnoval jej uväznenie, je teraz sám väzňom vlastnej zlatej klietky: rovnako ako jeho bohatí priatelia, aj on prestal vychádzať z domu pre eskaláciu únosov bohatých. Horácia sa rozhodne z tejto hystérie vyťažiť a pripravuje pomstu.


ODPORÚČAME AJ:
MACHÁČEK: Je dôležité sa vracať, práve preto,aby sme mohli byť šťastní
Hit Pěšáci od Tata Bojs má novú verziu s prekvapujúcou témou
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Hráči so smrťou a Dezertér zo série Záhradníctvo
Do kín mieri Dezertér, druhý diel Hřebejkovej trilógie Záhradníctvo

Komentáre