Hudba a film

Kino novinky týždňa: Každých dvadsať minút jeden človek zomrie!

"Do našich kín smeruje tento týždeň aj poriadna dávka akcie. Každých dvadsať minút jeden pasažier na palube tohto lietadla zomrie, dostáva SMS agent v podaní Liama Neesona."

Veronika Rosputinská, 26. februára 2014 10:00
Záber z filmu Non-stop Foto: Bontonfilm


Posledný februárový týždeň prináša do slovenských kín dávku akcie a napätia. Chýbať však nebude ani romantika, vtip a dobrodružstvo.

Non-stop


Napínavý akčný triler s Liamom Neesonom a Julianne Moore v hlavných úlohách začína SMS správou, ktorú dostane agent na palube lietadla, ktorého úlohou je starať sa o bezpečnosť pasažierov v lietadle. „Každých dvadsať minút jeden pasažier na palube tohto lietadla zomrie,“ píše sa v správe. Výmysel? Nepodarený žart? Len dovtedy, kým sa v lietadle nenájde prvá mŕtvola. Boj s časom a bláznivým teroristom začína. Ak na jeho účet vláda nezašle 150 miliónov dolárov, mŕtvol v lietadle bude každých 20 minút viac. Nápaditý námet pre triler týždňa, v ktorom nič nie je také, ako to na prvý pohľad vyzerá.


Angelika


Popri napätí a akcii sa v kinách tento týždeň stretneme aj s legendárnou Angelikou, v novom stvárnení si ju zahrala Nora Arnezeder. Dej vám určite nebude úplne neznámy, krásna, ale tiež tvrdohlavá Angelika sa musí proti svojej vôli vydať za zjazveného grófa Joffrey de Peyrac, časom sa však do neho zaľúbi.


Pamiatkári


Nová komédia týždňa prinesie na plátno hviezdy ako George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman či Cate Blanchett. Film je založený na skutočnej historickej udalosti. Pamiatkári sú vojenskou jednotkou počas druhej svetovej vojny, ktorej úlohou bolo vyhľadať a zachrániť európske umelecké poklady nahradené nacistami v obsadených krajinách. Takmer nesplniteľná úloha...


Upírska akadémia


Chýbať tento týždeň nebude ani fantasy, tento raz v podobe upírov. A dampírov – teda napoly ľudí a napoly upírov. Tí sa budú snažiť zabrániť, aby nesmrteľní upíri neubližovali tým smrteľným, ktorí si spokojne žijú medzi ľuďmi.


Veľká oriešková lúpež


Kamaráti veveričiak Surly a krysa Buddy majú niečo za lubom. Zima je predo dvermi a nevyhnutné je predsa zaobstarať slušné zásoby. Kde? No predsa v obchode s orieškami. Lúpež však nebude taká jednoduchá, ako si hrdinovia mysleli.

Komentáre