Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Nevesta na zabitie a Kto je ďalší?

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 22. augusta 2019 8:00
Záber z filmu Nevesta na zabitie. Foto: Cinemart SK

Nevesta na zabitie


Grace (Samara Weaving) si berie za muža Alexa Le Domase (Mark O’Brien), fešného a úspešného mladíka z bohatej rodiny, ktorá svoje bohatstvo získala vymýšľaním a predajom stolných hier. Veľa dievčat o takúto lásku márne usiluje alebo intenzívne sníva. Grace navyše týmto sobášom získa aj rodinu, pretože krutý osud z nej pred časom urobil sirotu. Le Domasovi síce nepôsobia úplne bežným štandardným dojmom, nie každý z nich sa z tohto spojenia raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevenuje veľkú pozornosť.

Po obrade sa Grace dozvie, že je teraz skoro oficiálnou súčasťou rodiny Le Domasov. Aby jej prijatie bolo dokonalé, musí si s nimi po polnoci zahrať niektorú z ich tradičných rodinných hier, ktorú si sama vylosuje. Jej voľba padne na schovávačku. Pravidlá sú jednoduché, nevesta sa musí schovať tak, aby ju do svitania nikto z jej novej rodiny nenašiel. Celkom jednoduché. Grace ale netuší, že zatiaľ čo si vo veľkom sídle Le Domasov hľadá vhodný úkryt, jej budúci príbuzní a ich služobníctvo vyťahujú rôzne strelné, bodné aj sečné zbrane. Hon na nevestu môže začať. Grace našťastie veľmi skoro pochopí, ktorá bije a rozhodne sa, že svoju kožu nepredá lacno. Keď zdanlivo krehkú nevestu zaženiete do kúta, nebudte prekvapení , keď sa začne brániť. Táto svadobná noc bude krvavá a dlhá a je dosť možné, že na jej konci nezostanú žiadny živí svadobčania.



Kto je ďalší?


Nový slovenský film „Kto je ďalší?“ režiséra a scenáristu Mira Drobného, ktorý je autorom úspešných projektov Rytmus – sídliskový sen a ovce.sk, je inšpirovaný tromi skutočnými príbehmi zo Slovenska, Ruska a Kanady. Osudy hlavných hrdinov zmenil internet a priviedol ich až na hranicu života a smrti.



Komentáre