Hudba a film

Kino novinky týždňa: Rozprávka o Popoluške sa vracia

"Po týždni sa opäť vraciame k novým premiéram filmov na Slovensku. Máte sa na čo tešiť. "

Matej Martinček, 9. apríla 2015 11:00
Ukážka z filmu Popoluška. Foto: saturn.sk

Sama nocou


Nezvyčajný čierno-biely film sa odohráva vo fiktívnom iránskom Skazenom meste, domove pasákov, dílerov a prostitútok, kde sa po nociach túla Dievča - mladá osamelá upírka, ktorá nastoľuje poriadok podľa vlastných pravidiel. Z osamelej a smutnej rutiny ju vytrhne až nečakané stretnutie s perzským Jamesom Deanom, chlapcom menom Arash. Tento mladý muž je totiž posledným obyvateľom tohto mesta, ktorý si uvedomuje rozdiel medzi dobrom a zlom.

Vizuálne výrazný celovečerný debut iránskej režisérky Any Lily Amirpour vznikol v americkej produkcii a vyniká pôsobivou ponurou atmosférou, svojráznym humorom a premyslenými odkazmi na symboly západnej popkultúry. Hovorí sa o ňom ako o prvom iránskom upírskom westerne a odráža režisérkinu záľubu v brakových žánroch. Výsledkom je šikovný a ťažko zaraditeľný žánrový mix, ktorý v sebe nezaprie inšpiráciu hororovými filmami, westernom, komiksom a iránskou novou vlnou.

Zdroj:Youtube.com


Láska je dokonalý zločin


Marc, profesor tvorivého písania na Univerzite v Lausanne, má povesť záletníka a Barbara je jednou zo študentiek, ktorá podľahne jeho čaru. Po spoločnej noci záhadne zmizne. Do mesta prichádza Barbarina nevlastná matka Anna, ktorá sa snaží zistiť, čo sa onej noci stalo. Marcov šarm a záhadná charizma sú nebezpečnými zbraňami, ktorým mnohé ženy nedokážu odolať. Polícia však neustáva vo svojom pátraní a možno ani Anna nie je takou, akou sa zdá.

Film nakrútený podľa románu Philippa Djiana Incidences prináša divákom až hitchcockovské napätie brilantne vybudovanej zápletky.

Zdroj:Youtube.com


Popoluška


Ella má svojho otca velmi rada, a tak sa snaží k svojej macoche (Cate Blanchett) a jej dvom dcéram Anastasii (Holliday Grainger) a Drizelle (Sophie McShera) chovať milo a vrúcne. Robí všetko preto, aby sa vo svojom novom domove cítili príjemne. Keď ale Ellyn otec nečakane zomrie, Ella zistí, že je vydaná na milosť svojej novej žiarlivej a krutej rodine. Čoskoro sa z nej stáva obyčajná slúžka. Keďže je neustále umazaná od popola, všetci jej s výsmechom na perách hovoria Popoluška. Navzdory krutostiam, ktorým je musí čeliť, nestráca nádej a je rozhodnutá riadiť sa posledným želaním svojej maminky, aby bola vždy „odvážna a láskavá“. Nehodlá sa podľahnúť zúfalstvu, ani pohŕdať tými, ktorí sa k nej chovajú nepekne.

Zdroj:Youtube.com


Zdroj:Saturn.sk, Filmeurope.sk, Asfk.sk

ODPORÚČAME AJ:


BERLINALE: Zlatého medveďa získal iránsky režisér Džafar Panahí
Spevák skupiny No Name Igor Timko sa objaví na scéne SND
Imagine Dragons vydali album Smoke + Mirrors
Katy Perry žiarila medzi hviezdami na Grammy Awards 2015
Kino novinky týždňa: Túžba a vášeň vo filme Päťdesiat odtieňov sivej

Komentáre