Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Mníška a Christopher Robin

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 6. septembra 2018 8:00
Záber z filmu Mníška. Foto: Continental film

Mníška


Keď mladá mníška z kláštorného opátstva v Rumunsku spácha samovraždu, priamo z Vatikánu sú vyslaní kňaz a mladá novicka, aby túto udalosť prešetrili. Spoločne odkrývajú príšerné tajomstvo. Riskujú nielen svoje životy, ale aj vlastnú vieru a samotné duše, pretože čelia zlomyseľnej sile v podobe démonickej mníšky, ktorá už predtým terorizovala publikum vo filme „V zajatí démonov 2“ a opátstvo sa tak stáva hrozivým bojiskom medzi žijúcimi a zatratenými.



Christopher Robin


Dospelý Christopher Robin tvrdo pracuje v zamestnaní, je mizerne platený a jeho budúcnosť vo firme je neistá. Práca ho vyťažuje na toľko, že na dcérku a manželku má iba málo času. Christopher už nadobro zabudol na voje idylické detstvo s prostomyseľným plyšovým medvedíkom a jeho kamarátmi. Keď sa však s medvedíkom po rokoch stretne, ich priateľstvo opäť vzplanie a pripomenie Christopherovi nekonečné dni detských radovánok a zábavy, ktoré ako malý chlapec zažíval.



Cesta za láskou


Keanu Reeves a Winona Ryder sa po dlhej dobe stretávajú na filmovom plátne v komédii plnej kvalitného uštipačného humoru, "Cesta za láskou“. Stretnú sa na svadbe ako hostia, ale romantická atmosféra, všeobecné veselie, smiech a šťastie sú im protivné. Tento víkend je potrebné hlavne prežiť, čo najskôr zmiznúť a nikoho z tých usmievavých svadobných hostí už nikdy nestretnúť.



Utøya, 22. júla


Film Utøya 22 juli je inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sa stali v tento tragický deň v r. 2011 na nórskom ostrove, keď pravicový politický aktivista Andreas Breivik zabil 77 ľudí - účastníkov letného pobytu účastníkov letného pobytu mládežníckej organizácie Nórskej strany práce. Táto masová vražda šokovala celý svet a tento film je nakrútený na základe reálnych svedectiev. Film uchováva princíp jednoty miesta a času, je nakrútený formou akoby jedného záberu, ktorý sugestívnou kamerou sleduje pohyb hlavnej aktérky – 18 ročnej Kaji a ďalších vyplašených teenagerov, ktorí zo začiatku netušia , čo sa deje, len počujú neprestávajúcu streľbu a v panike bežia a pokúšajú sa ukryť. Scenár filmu je založený na rozhovoroch s tými, ktorí prežili a snaží sa čo najvernejšie zachytiť pocity mladých, ktorí boli počas útoku na ostrove. Popisuje udalosti z ich perspektívy a ukazuje, ako sa zachovali v tejto hraničnej situácii. S ohľadom na pozostalých sú charaktery filmu fiktívne.

Komentáre