Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Matky rebelky: Šťastné a veselé

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 23. novembra 2017 8:00
Záber z filmu Matky rebelky: Šťastné a veselé Foto: forumfilm

Matky rebelky: Šťastné a veselé


Hovorí sa, že Vianoce sú najkrajšie obdobie roka. Ale určite nie pre mamy! Tri matky rebelky (MILA KUNIS, KRISTEN BELL, KATHRYN HAHN) už majú dosť večného upratovania, varenia, vyzdobovania a zháňania perfektných darčekov pre celú rodinu (a občas aj pre seba, aby oteckovia nemali starosti). Preto sa vzbúria a rozhodnú, že tento rok si Vianoce konečne chcú poriadne užiť aj ony. Akurát netušia, že čoskoro sa ohlásia hostia, ktorí s ich predstavou dokonalých sviatkov asi nebudú úplne súhlasiť – ich vlastné matky...


Kým nás svadba nerozdelí


Keď organizujete dokonale premyslenú, luxusnú svadbu na francúzskom zámku zo 17. storočia, je jasné, že to neprebehne úplne hladko. A ak sa má niečo pokaziť, verte tomu, že sa to naozaj pokazí a nezostane len pri tom. Profesionálna svadobná agentúra má na problémy 24 hodín a za tých sa toho môžete stať naozaj veľa. Obzvlášť keď šéf agentúry z priateľstva zamestná dotieravého fotografa, ktorého viac ako fotenie zaujíma svadobné pohostenie; nájde záskok za kapelu, ale pre tú je decentná zábava neznámym pojmom; a ženíchove polnočné prekvapenie definitívne zmení celú svadbu na grotesku. Nová komédia od režisérov filmu Nedotknuteľní, ktorej zdroj inšpirácie boli nepochybne aj Divoké historky, poteší srdce každého (aspoň trocha) škodoradostného diváka.


Svet podľa Daliborka


Svet podľa Daliborka je filmový portrét autentického českého neonacistu z Prostějova, ktorého štáb Víta Klusáka sledoval dva roky (2015 - 2016). Dalibor K. (37) pracuje ako lakýrnik, točí amatérske horory, skladá naštvané piesne, maľuje a je radikálny neonacista. Blíži sa mu štyridsiatka, ale stále neprežil plnohodnotný vzťah so ženou, Stále býva so svojou matkou Vierou(63). Neznáša svoju prácu, cigáňov, židov, utečencov, homosexuálov, Merkelovú, pavúky a zubára. Neznáša svoj život, ale nevie, čo by mal zmeniť. Nahrávanie záberov zo života "nácka" s umeleckými ambíciami začalo vtedy, keď sa jeho matka cez Facebook zoznámila so Slovákom Vladimírom (47), ktorý z obľubou hovorí, že by z "cigáňov urobil asfalt". Film je tragikomickým pohľadom do sveta "obyčajných slušných Čechov", ktorým sa cnie za Adolfom Hitlerom.


ODPORÚČAME TIEŽ:
Nápadník uzatvára trilógiu, k Pelíškom má podľa Hřebejka najbližšie
Skupina Hex vydala album v tvare knihy. S poviedkou Pišta Vandala
Peter Bič Project spievajú už aj po slovensky. Majú nový videoklip
Seriál Jana Hřebejka sa vracia na obrazovky. Rieši moderné vzťahy

Komentáre